پدافند غیرعامل و تاکتیک رزم انفرادی

- پدافند غیرعامل و تاکتیک رزم انفرادی

پدافند غیرعامل و تاکتیک رزم انفرادی

عنوانپدافند غیرعامل و تاکتیک رزم انفرادی

قالب بندی: pdf,WORD

تعداد صفحات: 39

توجهاین تحقیق با موضوع پدافند غیرعامل و تاکتیک رزم انفرادی می باشد و جهت استفاده کارآموزان نظامی و سربازان عزیز جهت کارهای تحقیقاتی و همچنین جهت درس آمادگی دفاعی و آشنایی با دفاع مقدس ، پیشنهاد می گردد.

 مقدمه

علاقه به حیات و حفظ بقاء به طور غریزی در هر انسانی وجود دارد لذا در طول تاریخ، بشر برای دستیابی به ملزومات حیاتی خود از جمله غذا و انرژی به گسترش و توسعه مراتع و زمین‌های کشاورزی و معادن پرداخته یا به جهت دفع تجاوز دشمنان خود جنگ‌ها و منازعات بسیاری را پشت سر نهاده است. سلاح‌هایی که جوامع بشری قبل از دوران صنعتی در جنگ‌ها بکار می‌بردند دست ساز و بسیار ساده بود، بین فرآیندهای دانش و فناوری و نوع سلاح‌هایی که جوامع بشری برای بهره گیری از آنها در جنگ ابداع و اختراع می‌کرده‌اند، ارتباط نزدیکی وجود داشته است.

در دوران معاصر، این پیوستگی در اثر تحولات و پیشرفت‌های عظیم در فناوری رو به فزونی نهاده است. پس از وقوع انقلاب صنعتی در قرن هجدهم در اروپا و توسعه بیشتر، (پژوهش و توسعه) پیشرفت‌های شگرفی در همه سطوح فناوری پدید آمد. به طوری که دوران کنونی به ویژه دو دهه اخیر را (عصر انقلاب سوم فناوری) یا (دوران انقلاب در میکروالکترونیک) نامیده‌اند، تحولات مذکور لزوما فناوری تسلیحاتی را به شدت تحت تاثیر قرار داد به طوری که همه ابعاد و سطوح این فناوری بسیار پیچیده شده و در خصوص طرح‌های نظامی جنبه راهبردی یافته است. پیشرفت سریع علوم و فناوری نظامی در زمینه تولید انواع سلاح‌های آفندی توسط کشورهای پیشرفته و توان همپائی سایر کشورها موجب گردیده است تا بحث پدافند به ویژه دفاع غیر عامل توسط کشورهای اخیرالذکر مورد توجه جدی قرار گیرد.

با نگرش به این‌که سلاح‌های کنترل از راه دور و پیشرفته جایگزین اکثر سلاح‌های سنتی گردیده‌اند و به عنوان مثال با فشار یک دکمه از فواصل دور می‌توان جان هزاران انسان را مورد تهدید جدی قرار داد توجه به امر پدافند، طبیعی جلوه می‌نماید.

استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی همانند استفاده رژیم بعثی از سلاح‌هایی شیمیایی در طول 8 سال جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی و تجربه جنگ نفت، جنگ افغانستان، مناقشه یوگسلاوی و جنگ اخیر امریکا علیه عراق لزوم توجه به مقوله دفاع، خصوصا دفاع غیر عامل را مضاعف نموده است.

پدافند در مفهوم کلی، دفع، خنثی کردن و یا کاهش تاثیرات اقدامات آفندی دشمن و ممانعت از دستیابی به اهداف خودی است. پدافند به دو بخش تقسیم می‌شود:

1) پدافند عامل 2) پدافند غیرعامل.

پدافند عامل (Active Defense)

  پدافند عامل عبارت از رویارویی و مقابله مستقیم با دشمن و به کارگیری جنگ افزارهای مناسب و موجود به منظور دفع حمله و خنثی کردن اقدامات آفندی دشمن می‌باشد .

فهرست مطالب

مقدمه 
پدافند عامل 
پدافند غیرعامل 
پیدایش پدافند غیر عامل 
اهمیت وضرورت پدافند غیرعامل 
اهداف پدافند غیرعامل 
اصول پدافند غیرعامل 
۱ – اختفا 
۲ – استتار 
3 – استحکامات 
۴ – پوشش 
۵ – ایجاد سازه های امن و مقاوم سازی 
۶ – پراکندگی 
۷- تفرقه 
۸ – فریب و اختلال 
۹- دسترسی ها 
۱۰- موانع 
۱۱ – سیستم های ردیابی و اعلام خطر 
جایگاه پدافند غیر عامل در اسلام 
وضعیت پدافند غیرعامل در جمهوری اسلامی ایران 
امروز ما در ایران اسلامی 
بومی سازی دانش پدافند غیرعامل 
نقش رسانه‌ها در عملیات روانی و پدافند غیرعامل 
نتیجه گیری 
منابع 

 

برای دانلود کلیک کنید