پاورپوینت کامل و جامع با عنوان اکوسیستم های بیابانی در 52 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان اکوسیستم های بیابانی در 52 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان اکوسیستم های بیابانی در 52 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

بوم‌سازگان یا اکوسیستم (به فرانسوی: Écosystème، اکوسیستم) (به انگلیسی: Ecosystem، ایکوسیستم) اشاره به گردآوری اجزاء و روش‌هایی دارد که تشکیل دهنده و حاکم بر رفتار برخی زیر مجموعه‌های فضای زیستی می‌باشند. مفهوم ادراک شده این واژه معمولاً برای اشاره به عناصر حیاتی و غیر حیاتی و تعامل آن‌ها با یکدیگر در محیط‌های تعریف شده و بدون در نظر گرفتن محدودیت‌های ذهنی در خصوص بزرگ یا کوچک بودن آن منطقه، بکار می‌رود. از نظر بسیاری از مردم، اکوسیستم‌ها (مانند انواع دیگر سیستم‌ها) تحت حاکمیت قوانین علوم سیستم‌ها و علوم سایبرنیتیک بوده و کاربری خاص آن‌ها در گردآوری ارگانیزم‌ها و اجزای مرتبط غیر جاندار می‌باشد. از نظر برخی دیگر، اداره مقدماتی اکوسیستم‌ها توسط امور تصادفی، عکس العمل‌های برانگیخته شده آن‌ها در مواد غیر جاندار و پاسخ‌های انعکاسی ارگانیزم‌ها انجام می‌پذیرد.

بصورت عمومی می‌توان یک سیستم اکولوژیک را به عنوان یک اجتماع از ارگانیزم‌ها (گیاهان، حیوانات و دیگر ارگانیزم‌های زنده -؛ که با عناوین «اجتماع عناصر زنده» یا بایو کونوسیس) در نظر گرفت که با محیط (یا بایوتوپ) در تعامل و زندگی بوده و به عنوان یک واحد بی‌قاعده عمل می‌نمایند؛ که همان تعامل به عنوان یک واحد پویا و پیچیده و یک «واحد اکولوژیک» می‌باشد.

بیابان (پارسی میانه: ویاپان) سرزمین گسترده‌ای است که به‌نوعی از منطقه خشک و کم‌باران در جغرافیای کره زمین گفته می‌شود و به خاطر بارندگی سالیانه کم دارای پوشش گیاهی کمی است.

از مهم‌ترین مشخصات مناطق بیابانی بارش کم‌باران، کم بودن پوشش گیاهی و اختلاف زیاد دمای روزانه است. در واقع بیابان به نواحی اطلاق می‌شود که با کمی رطوبت، موجودات زنده و تغییر شدید دمای شب و روز مشخص می‌شوند. بیابانی غربی نام خاص یک منطقه جغرافیایی در جنوب مغرب یا مراکش است. در فارسی به بیابان بسیار خشک و خالی اصطلاحاً بیابان برهوت گفته می‌شود.

 

فهرست مطالب:

بیابان ها

بیابان های جهان

تعاریف‌ مناطق‌ خشک

ویژگی های آب و هوای خشک

علل خشکی در مناطق بیابانی

انواع بیابان ها

تقسیم‌ بندی‌ مناطق‌ خشک‌ بر‌ اساس‌ میزان بارنگی و تأثیر‌ مستقیم‌ آن در زراعت دیم و پوشش گیاهی

پراکنش اقلیم خشک و فراخشک در ایران

اقلیم فراخشک

اقلیم خشک

اشکال‌ و فرایندهای‌ سطح‌ زمین‌ بیابانها

تقسیم بندی بیابان ها از نظر سیمای ظاهری

بیوماس مناطق بیابانی

انواع پوشش گیاهی در مناطق بیابانی

جانوران مناطق بیابانی

پلایا یا کویر

بیابان زایی

کویر لوت

موقعیت و شاخص‌ های کلی دشت لوت

دشت لوت به سه واحد جغرافیایی تقسیم شده است

جاذبه‌ های‌ گردشگری

و…

برای دانلود کلیک کنید