مفهوم،تعریف و نظریه های سرمایه روانشناختی+پرسشنامه رایگان

- مفهوم،تعریف و نظریه های سرمایه روانشناختی+پرسشنامه رایگان

مفهوم،تعریف و نظریه های سرمایه روانشناختی+پرسشنامه رایگان

سرفصل های پروژه شامل موارد زیر است :

مفهوم سرمایه روان‏شناختی
مؤلفه های سرمایه روان‏شناختی

خودباوری- خودکارآمدی

نظریه خودکارآمدی آلبرت بندورا

عوامل مؤثر بر خودکارآمدی

ویژگی های افراد خودکارآمد

خوش­ بینی
امید
تاب ­آوری

ویژگی‌های افراد تاب آور

نظریه‌های تاب آوری

نظریه گارمزی

نظریه­ ی بلاک

نظریه ­ی ورنر و اسمیت
تحقیقات انجام شده در رابطه با موضوع تحقیق

مشخصات فایل:

پرسشنامه رایگان:دارد(پرسشنامه سرمایه روان‌شناختی لوتانز)

نوع فایل:
word

منبع:
دارد (فارسی و لاتین)

پیشینه پژوهش:
دارد(ایرانی و خارجی)

تعداد صفحات:
28

گارانتی بازگشت وجه:
دارد ( کیفیت این فایل تضمین شده است درصورت هرگونه مشکل یا نارضایتی
احتمالی مبلغ شما بازگردانده می شود)

خلاصه ای از مطالب:

مفهوم سرمایه روان‏شناختی

نتایج پژوهش­های انجام شده در زمینه رفتار سازمانی مثبت­گرا حاکی از آن است که ظرفیت‏های روان‏شناختی از قبیل خودکارآمدی، خوش­بینی، امیدواری و تاب­آوری در کنار هم عاملی را با عنوان سرمایه روان‏شناختی تشکیل می­دهند به عبارت دیگر، برخی متغیرهای روان‏شناختی از قبیل امیدواری، تاب­آوری، خوش­بینی و خودکارآمدی در مجموع یک منبع یا عامل نهفته جدیدی را تشکیل می­دهند که در هر یک از این متغیرها نمایان است.

در واقع لوتانز و همکارانش در توسعه چارچوب رفتار سازمانی مثبت­گرا سازمان­ها سرمایه‏های روان‏شناختی مثبت­گرا را به عنوان یک عامل ترکیبی و منبع ضریب رقابتی سازمان­ها مطرح کرده­اند آنها بر این باورند که سرمایه روان‏شناختی با تکیه بر متغیرهای روان‏شناختی مثبت­گرایی همچون امید- خوش­بینی- تاب­آوری و… منجر به ارتقای ارزش سرمایه انسانی (دانش و مهارت‏های افراد) و سرمایه اجتماعی (شبکه و روابط میان آن­ها) در سازمان می­شود بنابراین سرمایه روان‏شناختی از متغیرهای روان‏شناختی مثبت­گرایی تشکیل شده است که قابل اندازه­گیری، توسه و پرورش هستند. امکان اعمال مدیریت بر آنها وجود دارد سرمایه روان‏شناختی تنها به این موضوع نمی‏پردازد که شما که هستید بلکه در معنای وسیع‏تر به این می‏پردازد که شما به بهترین شکل به چه کسی تبدیل می‏شوید؟ (لوتانز- یوسف و همکاران، 2007؛به نقل از سیدآبادی،1392). به عبارت دیگر سرمایه روان‏شناختی جنبه‏های روانی مثبت فرد را اندازه­گیری می­کند و به جای نقاط ضعف و بر روی نقاط قوت تمرکز دارد. (لوکانز، همکاران، 2004).

یکی از جامع­ترین تعریف­ها برای سرمایه روان‏شناختی به این صورت بیان شده است: سرمایه روان شناختی یک حالت توسعه ای مثبت روان شناختی با مشخصه های زیر است :‌ اعتماد به نفس (خود کارآمدی) ، تعهد و انجام تلاش برای موفقیت در کارها، وظایف چالش برانگیز، داشتن استناد مثبت (خوش بینی) درباره موفقیت های حال و آینده. پایداری در راه هدف و در صرت لزوم تغییر مسیر رسیدن به هدف (امیدواری) برای دستیابی به موفقیت، پایداری و استواری هنگام بروز سختی ها و مشکلات برای حفظ و بازیابی خود و حتی فراتر از آن پیشرفت و ترقی هنگام مواجه با مشکلات و سختی ها ( انعطاف پذیری) ( جمشیدیان – فروهر، 1392).

مؤلفه های سرمایه روانشناختی

1- خودکارآمدی یا خودباوری 2- خوشبینی 3- امیدواری 4- تاب­آوری

مطالعه لوتانز نشان می­دهد که هر یک از این مؤلفه­ها رابطه مثبت معنی­داری با عملکرد و رضایت شغلی دارد و احتمال می­دهد که سرمایه روان‏شناختی به عنوان مجموعه­ای این عوامل پیش­بینی کننده بهتری از عملکرد است تا هر یک از عوامل به تنهایی. (لوتانز و آوولیو، 2007)

با توجه به این که در این تحقیق متغیر سرمایه روان‏شناختی با ابعاد ذکر شده سنجیده می­شود لذا در این قسمت هر یک از ابعاد توضیح داده شده‏اند:

الف)مؤلفه خودباوری- خودکارآمدی:

خودکارآمدی ساختار روان‏شناختی مثبت است که شاید بیشترین نظریه‏ها و پشتیبانی پژوهشی را دارد. تعریف رسمی خودباوری طبق نوشته‏های اولیه بندورا (1986) به صورت قضاوت شخصی یا اعتقاد فرد به این که چه میزان می­تواند به خوبی دوره‏های عملی موردنیاز برای مواجهه با حوادث آینده را اجرا کند به کار رفته است(بندورا[1] 2007-1997،به نقل از سیدآبادی،1392). خودکارآمدی به قضاوت افراد در مورد توانایی خود در اجرای وظایف خاص برمی‏گردد (اشنایدر[2]، 2001؛ به نقل از سیدآبادی،1392). خودکارآمدی با ظهور نظریه شناختی اجتماعی بندورا (1997) به سازمان عرضه و اینگونه تعریف شد عقیده راسخ شخص (یا اعتماد) درباره توانایی­های خودش برای بسیج انگیزش- منابع شناختی، دوره­های فعالیت موردنیاز در یک زمینه مفروض اطلاق می‏شود. (بندورا 2007- 1997 لوتانز 2004؛به نقل از سیدآبادی،1392).

 


[1] . Bandura

[2] . Schneider

برای دانلود کلیک کنید