دستورالعمل مدیریت ابزار به همراه کلیه فرمهای مورد نیاز
دستورالعمل مدیریت ابزار به همراه کلیه فرمهای مورد نیاز درفرمت ورد 9 صفحه قابل ویرایش
هدف از تدوین این دستورالعمل بیان نحوه نگهداری ، تعویض ، تعمیر و انبارش ابزار آلات به منظور حصول اطمینان از وجود تداوم قابلیت و کاردانی ابزار می باشد .
- محدوده اعتبار :
کلیه ابزار تولیدی موثر بر کیفیت محصولات شامل ابزار مصرفی ، قالب ها ، فیکسچرها و فرامین کنترلی .
- شرح مسئولیتها:
مسئولیت اصلی اجرای این دستورالعمل به عهده مسئول تعمیرات و نگهداری می باشد .
- روش اجراء:
4 -1- تعریف انواع ابزار :
ابزار موجود در سازمان شامل سه گروه اصلی ذیل می باشند که نحوه مدیریت بر هر یک ازگروه ابزار متفاوت می باشد .
- ابزار موثر برکیفیت : شامل ابزاری می باشدکه در تولید محصولات به صورت مداوم از آنها استفاده میشود مانند نوک پیچ گوشتی بادی که در هنگام تولید محصولات برای بستن پیچ استفاده می گردد .
- ابزار فنی مهندسی : مانند پیچ گوشتی ، آچار ، انبر دست و غیره
- ابزار سرمایه ای : شامل دستگاه جوش ، دریل ، سنگ دستی و غیره
فهرست کلیه ابزارهای موجود در سازمان در فرم فهرست ابزار (FMRD008 ) ثبت می گردند دراین فرم اطلاعات مربوط به ابزار، کد ابزار ، مشخصات ، محل نگهداری و نوع ابزار ثبت می گردند.
4-2 –ابزار موثر بر کیفیت :
مسئول تعمیرات و نگهداری موظف به کنترل تعویض ابزار در دوره های تعریف شده در فرم فــهرســت ابزار (FMRD008)
می باشد . و اطلاعات مربوط به این کنترل ها و میزان کارکرد این ابزاردر فرم کنترل تعویض ابزار مصرفی(FMRD015) آورده می شود .
4-3- ابزار فنی مهندسی :
برای تحت کنترل بودن ابزارهای موجود در واحد فنی مهندسی ، فرم کاردکس ابزار (FMRD009 ) تهیه شده است که در آن اطلاعات هر ابزار ثبت شده و تحویل وتحول ابزار مطابق آن فرم صورت می پذیرد . و در صورت خرابی ابزار ، این فرم نیز بایگانی می شود .
4-4- ابزار سرمایه ای :
کلیه ابزارهای سرمایه ای در فرم فهرست تجهیزات و ماشین آلات (FMRD006) ثبت می گردد ، و برای کلیه ابزار ثبت شده در این فرم شناسنامه ماشین آلات وتجهیزات (FMRD003) تهیه می گردد . جهت تحویل و تحول این ابزارها نیز از فرم کاردکس ابزار(FMRD009 ) استفاده می گردد . در صــورت خرابی و معیوب شدن این ابزار فرم درخواست تعمیر (FMRD014) تکمیل شده و به واحد فنی مهندســی تحـویل می گردد .