بیماری پیرس انگور (پاورپوینت 9 اسلاید)
بیماری پیرس اولین بار در سال 1892در رودخانه سانتاآنا واقع در نزدیکیهای در غرب کالیفرنیا مشاهده و توصیف گردید.چند دهه بعد از آن در فلوریدا و سایر نواحی جنوب شرق آمریکا نیز مشاهده شد یعنی در مناطقی که باکتری عامل بیماری و حشره ناقل آن در انجا بالقوه فراوان است دیده میشود. نشانه های بیماری در ارقام و گونه های مختلف متفاوت است بطوریکه در ارقام ویتیس وینیفرا از شدت بالای برخوردار است.در تاک های که تحت تنش ناش از دماهای بالا و خشکی زیاد قرار گرفته باشند نشانه های این بیماری بارز تر است. روی پهنک برگ، در محل وقوع آلودگی، لکه های رنگ پریده به وجود می آید این رنگ پریدگی به تدریج بیشتر شده بافتهای اطراف آنها پژمرده شده می خشکند. لکه های ایجاد شده به تدریج بزرگتر می شوند و بافتهای حاشیه پهنک برگ کاملا جدا شده و از بین می روند این خشکیدگی و رنگ پریدگی به داخل پهنک پیشروی کرده نواحی متحدالمرکزی تشکیل می دهد و نهایتاً تمام سطح پهنک را فرا می گیرد بعد از این ، پهنک برگ از ناحیه دمبرگ دا می شود و می افتد ولی دمبرگ در محل خود روی درخت باقی می ماند. بیماری روی برگهای مجاور نقطه شروع در امتداد شاخه به بالا و پایین پیشروی می کند و در زمان تشکیل خوشه ، در ابتدا حبه ها خشک شده و در نهایت کل خوشه خشک شده و حالت کشمشی به خود میگیرد
عامل بیماری:xylella fastidiosa
•باکتری گرم منفی و کوچک میباشد.
دیواره ی سلولی درآن چند لایه و چین خورده است و رشته های فیبری خارج از سلول دار باکتری در آوند چوب تکثیر میابد.
حشره ی جنس سیکادلیده و سرکوپیده ناقل بیماری هستند.
حضور باکتری در آوند باعث ایجاد تایلوزشده که باعث کند شدن هدایت آب در گیاه میشود.
بیماری پیرس انگور یک بیماری باکتریایی است.