پاورپوینت درس 4 انسان و محیط زیست ویرتیو پایه یازدهم
پاورپوینت درس 4 انسان و محیط زیست ویرتیو پایه یازدهم این پاورپوینت تمامی درس ها را شرح میدهد virtiv.ir قابل ارائه برای کلاس درس به عنوان کنفرانس در درس رشته انسان و محیط زیست می باشد این پاورپوینت در 71 اسلاید و قابل ویرایش می باشد قسمت هایی از متن:
میزان مصرف سالانه انرژی درجهان:
آیا تاکنون از خود پرسیده اید که در سراسر جهان چه میزان انرژی مصرف می شود؟ شاید باور نکنید که میزان مصرف سالانه انرژی درجهان تقریباً معادل 10میلیارد تن نفت خام است. برای درک بهتر این موضوع، کافی است تصور کنید که اگر این مقدار نفت را دربشکه بریزیم و آنها را کنار هم بچینیم طول آن به ده ها هزار کیلومتر می رسد.
انرژی درکجاها و به چه شکل هایی مصرف می شود؟
به راستی این انرژی در کجاها و به چه شکل هایی استفاده می شود؟ برای یافتن پاسخ این پرسش کافی است نگاهی به وسایل، دستگاه هاو ابزار مورد استفاده در خانه ها، مدرسه ها، اداره ها، بیمارستان ها، فروشگاه ها و بخش های گوناگون دیگر بیندازید. این وسایل ودستگاه ها انرژی خود را از کجا به دست می آورند؟ کدام شکل از انرژی بیش ترین کاربرد را در زندگی دارد؟
وابستگی زندگی امروزی به انرژی الکتریکی:
انرژی الکتریکی، مهم ترین شکل از انرژی است که زندگی امروزی ما به آن وابسته است. برای مثال، پرواز هواپیماها، انجام فعالیت های بانکی مانند برداشت پول از عابر بانک، فعالیت های گوناگون پزشکی و فعالیت پالایشگاه ها نمونه هایی از این وابستگی است. به طوری که، اگر برای مدت کوتاهی جریان الکتریکی قطع شود، زندگی ما مختل خواهد شد.(شکل 2)
هر چند با استفاده از انرژی الکتریکی می توان روشنایی و انرژی مورد نیاز همه واحدهای مسکونی و صنعتی را تهیه کرد، اما اغلب برای گرم کردن خانه ها، مراکز اداری، علمی و صنعتی، پخت وپز و هم چنین حرکت وسایل نقلیه از سوخت های فسیلی مانند نفت، زغال سنگ وگاز طبیعی استفاده می شود (شکل3) به نظر شما این سوخت ها چه نقشی در تهیه انرژی الکتریکی دارند؟
می دانید که یکی از راه های تأمین نیروی لازم برای چرخاندن توربین، استفاده از سوخت فسیلی است. در این روش، سوخت فسیلی را می سوزانند و با استفاده از گرمای حاصل از آن، آب را تبخیر می کنند و با بخار آب حاصل توربین را می چرخانند. جالب است بدانید که بیش از نیم میلیون نیروگاه بزرگ در سراسر جهان به طورشبانه روز و بی وقفه کار می کنند تا انرژی الکتریکی مورد نیاز انسان هارا تأمین کنند. (شکل4)
عوامل افزایش مصرف سوخت های فسیلی درجهان:
تولید و تأمین انرژی الکتریکی از مهم ترین دغدغه های کشورهای دنیاست. هم چنین دریافتید که در سراسر جهان برای حل این مسئله به طور عمده از سوخت های فسیلی استفاده می کنند. با افزایش جمعیت و رشد و گسترش شهرها، صنایع گوناگون مانند حمل ونقل، نظامی، نساجی، دارو ، غذا و فعالیت های کشاورزی سبب شده است تا مصرف سوخت های فسیلی در طول دو سده اخیر به طور فزاینده ای افزایش یابد.
پیامدهای نامطلوب افزایش مصرف سوخت های فسیلی درجهان:
در نتیجه حجم انبوهی از انواع گازهای آلاینده وارد هوا کره شده و هوای شهرها را آلوده کرد (شکل 5) به طوری که آسمان بیش تر شهرها، دیگر آبی نیست و نفس کشیدن در آن نه تنها لذت بخش نبوده بلکه در بیش تر موارد آزاردهنده نیز هست. این هوای آلوده، بوی بدی دارد، چهره شهر را زشت می کند، پوسیدگی خودروها و فرسودگی ساختمان ها را به دنبال دارد و سبب ایجاد انواع بیماری های تنفسی مانند تنگی نفس، آسم و … می شود. (شکل5 )