پاورپوینت درباره شیمی و فناوری غلات
این محصول در قالب پاورپوینت (power point) و قابل ویرایش در 87 اسلاید تهیه شده است. در بخش زیر برای اطلاع بیشتر از محتویات این پاورپوینت و اطمینان از خرید، مطالب چند اسلاید آورده شده است. با مطالعه این بخش با اطمینان بیشتر خرید کنید.
لینک دانلود پایین صفحه
شیمی و فناوری غلات
قوت غالب
◦50 درصد کربوهیدرات
◦یک سوم پروتئین و تا 85 درصد کالری
◦50 تا 60 درصد ویتامین های گروه B
از نظر منشا: علفهای وحشی
◦جو Hordeum vulgre سابقه 5000 ساله
◦گندم در نواحی معتدل مانند اوراسیا
(Triticum monoccum) Einkorn 7 جفت کروموزوم (دی پلوئید)
(T.dicoccum) Emmer 14 جفت کروموزوم (تترا پلوئید)
T.aestivum 21 جفت کروموروم (هگزا پلوئید)
ارقام دیگر گندم:
◦Spelt , Emmer, Kamut
نوعی Emmer به نام Durum
برنج Oryza sativa))
ذرت (Zea mays
◦5000 سال قبل در نواحی استوایی و جنوب شرقی آسیا
ارزن (Eragostoideae panicoideae)
◦Eragrostis tof دارای اهمیت بالا
سورگوم ((Surghum bicolor
◦از زیر خانواده Andropogonideae
چاودار(Secale cereale)
جو دوسر یا یولاف (Avena Sativa)
◦دو مورد اخیر غلات ثانویه، سازگار با آب و هوای مناطق شمالی و سرد
خود رو و بعدها کشت شده
تریتیکاله از تلاقی گندم و چاودار
از نظر ساختمانی:
◦میوه تک دانه و خشک بنام cariopsis
◦ Kernel یا grain
کاریوپسیس شامل پوشش میوه fruit coat یا پریکارپ
◦ دانه را احاطه کرده به پوشش دانه seed coat متصل است
دانه شامل: جوانه embryo و اندوسپرم endosperm, و پوشش دانه
کاریوپسیس غلات در فرم تغییر شکل یافته برگ غلات:
◦کاه و پوشال
◦در جو و جو دوسر و برنج کاملا متصل به کاریوپسیس (hullیا (husk
◦در سایر غلات مانند گندم براحتی جدا می شود
کاریوپسیس گندم:
◦8 میلی متر طول و 35 میلی گرم وزن
◦قسمت پشتی ماهی پشت و در سوی دیگر دارای شیار crease
شیار مقابل جوانه و سراسر دانه تقریبا در مرکز آن
شیار مشکلات بهداشتی دارد مثلا رشد کپک و وجود گرد و غبار
پریکارپ دانه شامل دو قسمت داخلی و خارجی (بال زنبوری)
لایه الورون، معمولا به ضخامت یا سلول کل اندوسپرم و جوانه را در بر گرفته، خارجی ترین قسمت اندوسپرم
الورون فاقد نشاسته ولی غنی از املاح، پروتئین، چربی و ویتامین ها
همراه با پریکارپ و پوشش دانه سبوس را تشکیل می دهد
◦جنین یا جوانه 2/5 تا 3/5 درصد وزن دانه
دارای محور جنینی (embryonic axis) و scutellum
اسکوتلوم مانند منبع ذخیره
جوانه فاقد نشاسته اما غنی از پروتئین، قند و چربی