پاورپوینت با موضوع نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی

- پاورپوینت با موضوع نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی

پاورپوینت با موضوع نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : پاورپوینت

نوع فایل : .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد اسلاید : 35 اسلاید

قسمتی از متن .ppt :

 

 

 

 

نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی

مقدمه

غذا یکی از ضروریات ادامه حیات انسان است
 غذا: ماده جامد یا مایعی که بعد از خوردن و هضم شدن، از طریق روده ها جذب و برای نگهداری نسوج و بافتها،ترمیم بافتهای از بین رفته،رشد و نمو،تولید مثل سلولی،تنظیم فعل و انفعالات حیاتی،ایجاد حرارت و انرژی و بالاخره تشکیل مواد ذخیره ای، در بدن مصرف میشود.

غذا در صورتی میتواند برای انسان مفید و نیازش را برطرف کند که عاری از هرگونه آلودگی باشد در غیر اینصورت باعث بروز انواع مسمومیت ها و عفونتهای غذایی و در نتیجه بیماری مصرف کننده شده و از جنبه های مختلف ضررهای جبران ناپذیری به فرد و جامعه تحمیل میکند.
از طرفی با افزایش روز افزون جمعیت، تولید و تهیه مواد غذایی کافی یکی از مسائل پیچیده و بسیار  مشکل بویژه در ممالک جهان سوم میباشد و با وجود این مشکل مسائلی مانند عدم رعایت موازین بهداشتی در مراحل مختلف تولید و تهیه و مصرف مزید بر علت شده و سبب کاهش هرچه بیشتر مواد غذایی قابل استفاده برای انسان میگردد.

بیماری های ناشی از غذا

میزان شیوع بیماریهای ناشی از غذا در جهان به سختی قابل تخمین زدن است. طبق گزارشات:
در سال 2005 حدود 1.8 میلیون نفر بیماریهای اسهالی

                
                   آلودگی غذا               آب آشامیدنی

در کشورهای صنعتی:
بیماریهای ناشی ازغذا : هر ساله بیش از 30 درصد
برای مثال، در ایالات متحده حدود 76 میلیون مورد ابتلا به بیماریهای ناشی از مواد غذائی:
  325000 مورد به بستری شدن در بیمارستان
5000 مورد به مرگ منجر

باوجودیکه در کشورهای در حال توسعه مستندات زیادی در دست نیست ،اما شواهد حاکی از آن است که این کشورها از مشکلات شدید ناشی از گستردگی این نوع بیماریها رنج می برند.برای مثال، می توان از آن دسته از بیماریهائی که منشاء انگلی دارند نام برد. نسبت بالای بیماریهای اسهالی در کشورهای در حال توسعه متضمن مشکلات اساسی در ایمنی مواد غذائی است.

مشکلات ناشی از ایمنی مواد غذائی

سموم طبیعی:
مایکوتوکسینها
بیوتوکسینهای دریائی
گلوکوزیدهای سیانوژنیک
توکسینهای موجود در قارچهای سمی مانند آفلاتوکسینها و اکراتوکسین A

به میزان قابل اندازه گیری در غذاهای اصلی موجود بوده و مشکلات سلامتی ناشی از در معرض قرار گیری طولانی مدت با این قبیل سموم به ندرت گزارش شده است.

عوامل نامعمول :
 مانند عامل مولد بیماری جنون گاوی (BSE) که عامل مخرب سیستم عصبی در انسان بوده و مصرف محصولات گاوی حاوی بافتهای مغزی، معمولترین راه انتقال این عوامل به انسان است.

برای دانلود کلیک کنید