زعفران و بارداری
این پژوهش در دو بخش انجام شد.دربخش اول اثر عصاره تام زعفران و کروسین بر ساختارهای رشد جنین و در بخش دوم اثر عصاره تام زعفران و کروسین بر ساختار جفت مورد بررسی قرار گرفت . پس از انجام عصاره گیری زعفران و تهیه کروسین ، 48 سر موش بالغ ماده و 12سر موش نر از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران با وزن تقریبی 25 تا 35 گرم جهت انجام آزمایش انتخاب و خریداری گردیده و به 6گروه 8 تایی شامل یک گروه کنترل ( قرار گرفته درمعرض نرمال سالین)و یک گروه کنترل (بدون دارو ) و 4گروه تیمار تقسیم گردیدند . سپس جفت اندازی حیوانات و رویت پلاک واژنی انجام و به عنوان روز صفر بارداری در نظر گرفته شد .حیوانات به ترتیب در معرض غلظت های 200 و 400میلی گرم بر کیلوگرم زعفران و 200 و 400 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن کروسین به صورت داخل صفاقی قرارگرفتند و به ازای هر یک از غلظت ها، مقطع زمانی یک هفته ای (روز 7تا 14 بارداری ) درنظرگرفته شد. روز 19 بارداری ، موشهای هر گروه را بوسیله اتر بیهوش کرده ، سزارین با شکافتن جدار قدامی شکم و نمایان شدن رحم ، با ایجاد برش در شاخهای رحمی ، جنین ها به همراه جفتها از رحم خارج شدند
بررسی حاضر نشان داد که عصاره تام زعفران و کروسین در موش کوچک آزمایشگاهی به صوررت وابسته به دوز سمی یوده و باعث ایجاد آسیب بافتی جفت و نیز تغییر در شکل گلبولهای قرمز می شود. ناهنجاری مادرزادی در جنین های گروهای تجربی تحت درمان با دوزهای مختلف عصاره تام زعفران وکنترل مشاهده نشد
مولف:
فاطمه قطبی (کارشناس ارشد زیست شناسی علوم جانوری) +کارشناس مسئول سلامت خانواده مرکز بهداشت شهرستان قاینات
اساتید و همکارن:
دکتر طیبه کرمانی (دکترای آناتومی و استادیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند)
دکترسهیلا ابراهیمی وسطی کلایی (دکترای فیزیولوژی و استادیار دانشگاه پیام نور بابل)
سید مهران حسینی (کارشناس بهداشت عمومی)
سعید قوی (کارشناس ارشد اپیدمیولوژی، مرکز بهداشت شهرستان قاین)
سمیرا تهوری کارشناس بهداشت عمومی و ویراستار
کتب دیگر در وبلاگ:
تعداد صفحه 80