پاورپوینت کتابچه راهنمای ایمنی وپیشگیری ازآلودگی دربخش آزمایشگاه -8 اسلاید

- پاورپوینت  کتابچه راهنمای ایمنی وپیشگیری ازآلودگی دربخش آزمایشگاه -8 اسلاید

پاورپوینت کتابچه راهنمای ایمنی وپیشگیری ازآلودگی دربخش آزمایشگاه -8 اسلاید

 قسمتی از اسلاید ها

 

 

 

بخش آزمایشگاه یکی ازبخش های پرخطربیمارستان محسوب شده وکارکنان این بخش درمعرض آسیب ازعوامل بیماریزای متعدد ، موادشیمیایی ، الکتریسیته ، تجهیزات و آتش سوزی میباشند.

سیگارکشیدن:

در تمامی بخشهای فنی آزمایشگاه استعمال دخانیات (سیگار، سیگارت و پیپ) ممنوع می باشد. سیگارمیتواند عامل مهمی جهت ایجاد آتش سوزی در ارتباط با حلال های قابل اشتعال باشند. همچنین انتقال آن از میز کار به دهان می تواند به عنوان مخزنی جهت انتقال میکروارگانیسم ها و توکسین ها عمل نماید.

 

خوردن وآشامیدن :

باید در تمام بخش های فنی آزمایشگاه از غذا خوردن، آشامیدن و یا انجام سایر اعمالی که سبب تماس دست با دهان می گردد، خودداری نمود.

نمونه های آزمایشگاهی (خون، ادرار، مدفوع ، خلط و …) می تواند حامل بسیاری از عوامل بیماریزا باشد این مواد که روزانه در بخش های مختلف آزمایشگاه جابجا می گردند و بعضی مواقع در یخچال های آزمایشگاه نگهداری می شوند، به عنوان یک منبع مهم آلودگی غذا و آشامیدنی ها تلقی می گردند.

بهیچ وجه مواد غذائی را در یخچالهای بخشهای مختلف آزمایشگاه نگهداری ننمائید.
باید یخچالهای مخصوص مواد غذائی را در فضای آبدارخانه قرار داد. تنها با این روشمی توان مطمئن شد که مواد غذائی با نمونه های آزمایشگاهی در یک یخچال نگهداری نمی شوند.

 

استفاده ازدستکش :

باید همیشه دستکش در اندازه های متفاوت و از مواد مناسب و مرغوب در تمام بخشهای فنی در دسترس باشد دستکش ها باید در اندازه های تا مچ، آرنج و شانه در دسترس باشند. نباید دستکش ها را هنگام انجام کار تعویض نمود بلکه باید بعد از اتمام کار این عمل را انجام داد. کارکنان آزمایشگاه باید اقدامات حفاظتی لازم را جهت جلوگیری از آلودگی محیط و پوست در مورد دستکش های آلوده انجام دهند.

▪ جهت اهداف مختلف باید از دستکش های متفاوتی استفاده نمود، شامل :
ـ دستکش های لاستیکی یا چرمی که در مواقع کارهای سنگین، هنگام خالی کردن محفظه های محتوی مواد خطرناک استفاده می شود

-برای کارباوسایل داغ بایدازدستکش نسوزمخصوص استفاده نمود.
ـ دستکش های خانگی جهت تمیز نمودن، شستن وسایل شیشه ای و ضدعفونی کردن
ـ دستکش های جراحی (لاتکس) در مواقع کار با خون، مواد خطرناک و …

ـ دستکش های پلاستیکی یکبار مصرف جهت مواقع اضطراری

ـ دستکش ها نباید شسته شده و مجدداً مورد استفاده قرار گیرند، زیرا از کیفیت عملکرد و میزان نقش حفاظتی آنها کاسته می شود.

 

 اگر دستکش ها جهت استفاده مجدد با مواد شوینده و یا مواد ضدعفونی شسته شوند، ممکن است مواد شوینده سبب افزایش نفوذ مایعات از طریق سوراخهای غیر مرئی شده و یا مواد ضدعفونی باعث خراب شدن دستکش ها گردند.

در چه مواقعی باید دستکش پوشید؟

هنگام نمونه گیری، نقل و انتقال نمونه ها و انجام مراحل آزمایش و همچنین زمانی که دست ها با مواد آلوده، سطوح آلوده و یا وسایل آلوده در تماس هستند و نیز در موارد تماس با بافت، خون، سرم، پلاسما، مایع نخاع، ترشحات واژن، مایع منی، مایع حاصل از شست و شوی برونش، مایع سینوویال، جنب، پریتوان، آمنیوتیک، پریکارد، شیر پستان و یا دیگر مایعات بدن که ممکن است با خون آلوده شوند، باید از دستکش استفاده نمود. طبق توصیه CDC باید در موارد تماس با نواحی از بدن بیمار که به طور طبیعی استریل هستند، از دستکش استریل استفاده نمود. در مواقع تماس با مخاط و یا فعالیت های آزمایشگاهی احتیاج به استفاده از دستکش استریل نمی باشد. همچنین در فواصل تماس با بیمار باید دستکش ها تعویض گردند.


شست و شوی دست:
برداشت مایعات با پی پت :
محافظت ازچشم وصورت :   

 

کفش کارکنان :
جواهرات :
لباس کارکنان:
نگهداری مواد خطرناک :
وسایل تیز و برنده :
 
 
و سایر عناوین وتوضیحات مربوطه …

برای دانلود کلیک کنید