پاورپوینت درس 7 انسان و محیط زیست ویرتیو پایه یازدهم
پاورپوینت درس 7 انسان و محیط زیست ویرتیو پایه یازدهم این پاورپوینت تمامی درس ها را شرح میدهد virtiv.ir قابل ارائه برای کلاس درس به عنوان کنفرانس در درس رشته انسان و محیط زیست می باشد این پاورپوینت در 71 اسلاید و قابل ویرایش می باشد قسمت هایی از متن:
مزایای توسعه منطقی گردشگری:
1-گردشگری نقش مؤثری نیز در شکوفایی اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشورهای میزبان ایفا می کند. از زمان ورود یک گردشگر، او برای تأمین غذا و اقامت، رفت و آمد، تفریح و گشت و گذار، خرید سوغات و دیدن جاذبه های یک منطقه هزینه می کند.
2- ارائه خدمات گردشگری، ایجاد فرصت هایی برای جذب سرمایه و مشاغل نوین مانند تأسیس مهمان پذیرها (بزرگ و کوچک،) مراکز پذیرایی، شرکت های خدمات مسافرتی و گردشگری و… در جوامع میزبان می شود.
گردشگری با چه عواملی رابطه تنگاتنگ دارد؟
گردشگری با امنیت سیاسی، اقتصادی و احترام متقابل رابطه تنگاتنگی دارد.
چرا گردشگری از بعد فرهنگی و اجتماعی مهم است؟
گردشگری از بعد فرهنگی و اجتماعی نیز مهم است، زیراجوامع و کشورهای میزبان می توانند از طریق گردشگران به ترویج زبان، فرهنگ و رسوم اجتماعی خود بپردازند.
ایران یکی از کشورهایی است که قدمت طولانی درگردشگری دارد. موقعیت جغرافیایی، تنوع نژادی، زبانی، قومی، فرهنگی، جاذبه های طبیعی ومتنوع و همچنین ویژگی های اخلاقی مردم و علاقه به سیر و سفر از عوامل اصلی گردشگری در ایران محسوب می شود.
کاروانسراها منازلی در بین مسیرهای طولانی بودند. مردم و کاروان های تجاری در این منازل اقامت می کردند. این کاروانسراهاامکانات متفاوتی داشتند.
امروزه با بازسازی برخی از این کاروانسراها آنها را به محل اقامت مسافران تبدیل نموده اند.
سیزده به در، سیزدهمین روز فروردین ماه و از جشن های نوروزی است. ایرانیان باستان در آغاز سال نو، پس از دوازده روز جشن و شادی به نشانه دوازده ماه سال، در روز سیزدهم با رفتن به دامان طبیعت و همزیستی با آن خود را برای سالی نیکو و پر از برکت آماده می کردند. سیزده به در، روز آشتی با زمین و طبیعت است.
در زمینه اهمیت سیر و سیاحت در اسلام و قرآن همین بس که تعداد29آیه از کلام ّ الله مجید به این امر اختصاص دارد که در هفت آیه صراحتا ُ به عنوان « قل سیروا فی الارض» و در هفت آیه دیگرعبارت « أ َفلم َیِسیر ِو افی الار ِض» بیان شده است.
حج از گذشته تاکنون، یکی از اهداف اصلی در ترغیب مسلمین به گردشگری بوده است. بسیاری از مسلمانان در مواجهه با مسلمانان سایرکشورها به سفر و دیدن سرزمین های دیگر تشویق می شدند.
توسعه گردشگری نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست کشورها دارد. رفتار گردشگران هنگام سفر تداوم گردشگری را تضمین می کند.
آثار نامطلوب گردشگری بدون برنامه ریزی و مدیریت
1-گاهی گردشگران بناهای تاریخی را تخریب می کنند. برای مثال قطعه ای از یک اثر تاریخی رابرمی دارندو به عنوان یادگاری با خود می برند. آثار هنری را از مساجد، صومعه ها، کلیساها و معابد برمی دارند. کاشی ها را از دیوارها در می آورند و نام خود را روی دیوارهای باستانی و آثار طبیعی حک می کنند. از اصلی ترین پیامدهای حضور گردشگر، ایجاد تغییرات و تخریب ها در چشم اندازها و منظرهای طبیعی است که قطعا در دراز مدت نقشی اساسی در تغییر محیط زیست هر منطقه دارد.
2- استفاده بی رویه از منابع طبیعی، آب و سایر اجزای زنده و غیره زنده محیط زیست می تواند یکی دیگر از آثار نامطلوب گردشگری بدون برنامه ریزی و مدیریت باشد.
3-در برخی از مناطق گردشگری، انواع اماکن اقامتی، مجتمع های گردشگری وتجاری ساخته می شوند که بدون توجه به شرایط طبیعی و توان محیط زیست توسعه می یابند. گاهی اوقات ورود به پهنه های بومی شرایط را برای مردم محلی نیز غیر قابل تحمل می کند.