حل مسائل احتمال، آمار و فرآیندهای تصادفی برای مهندسین برق تالیف آلبرتو لئون گارسیا به صورت PDF و به زبان انگلیسی در 1047 صفحه
آمار (در ایران) (به انگلیسی: Statistics) یا احصائیه (در افغانستان) شاخهای از ریاضیات است که به گردآوری، تحلیل، تفسیر، ارائه و سازماندهی دادهها میپردازد. آمار را باید علم و عمل استخراج، بسط، و توسعهٔ دانشهای تجربی انسانی با استفاده از روشهای گردآوری، تنظیم، پرورش، و تحلیل دادههای تجربی (حاصل از اندازهگیری و آزمایش) دانست. زمینههای محاسباتی و رایانهای جدیدتری همچون یادگیری ماشینی، و کاوشهای ماشینی در دادهها، در واقع، امتداد و گسترش دانش گسترده و کهن از آمار به عهد محاسبات نو و دوران اعمال شیوههای ماشینی در همهجا میباشد. علم آمار، علم فن فراهم کردن دادههای کمّی و تحلیل آنها به منظور بهدستآورن نتایجی که اگرچه احتمالی است، اما در خور اعتماد است.
نظریهٔ احتمال مطالعهٔ رویدادهای احتمالی از دیدگاه ریاضیات است. بعبارت دیگر، نظریه احتمال به شاخهای از ریاضیات گویند که با تحلیل وقایع تصادفی سروکار دارد. هسته تئوری احتمال را متغیرهای تصادفی و فرایندهای تصادفی و پیشامدها تشکیل میدهند. نظریه احتمال علاوه بر توضیح پدیدههای تصادفی به بررسی پدیدههایی میپردازد که لزوماً تصادفی نیستند ولی با تکرار زیاد دفعات آزمایش نتایج از الگویی مشخص پیروی میکنند، مثلاً در آزمایش پرتاب سکه یا تاس با تکرار آزمایش میتوانیم احتمال وقوع پدیدههای مختلف را حدس بزنیم و مورد بررسی قرار دهیم. نتیجه بررسی این الگوها قانون اعداد بزرگ و قضیه حد مرکزی است.
فهرست مطالب:
فصل اول: مدل های احتمال در مهندسی برق و کامپیوتر
فصل دوم: مفاهیم اساسی نظریه احتمال
فصل سوم: متغیرهای تصادفی گسسته
فصل چهارم: یک متغیر تصادفی (One Random Variable)
فصل پنجم: جفت هایی از متغیرهای تصادفی (Pairs of Random Variables)
فصل ششم: متغیرهای تصادفی برداری (Vector Random Variables)
فصل هفتم: مجموع های متغیرهای تصادفی و میانگین های بلند مدت (Sums of Random Variables and Long-Term Averages)
فصل هشتم: آمار
فصل نهم: فرآیندهای تصادفی (بخش های اول و دوم)
فصل دهم: تجزیه و تحلیل و پردازش سیگنال های تصادفی
فصل یازدهم: زنجیره های مارکوف (Markov Chains)
فصل دوازدهم: مقدمه ای بر نظریه صف