پاورپوینت درباره وضعیت حوزه های آبخیز و آبخیزداری در هرمزگان
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی: Powerpoint
نوع فایل: ppt (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد اسلاید: 22 اسلاید
قسمتی از متن فایل دانلودی
استان هرمزگان با توجه به موقعیت جغرافیایی ، شرایط اقلیمی و برخورداری از رطوبت نسبی هوا از شرایط طبیعی متمایزی نسبت به دیگر نقاط کشور برخوردار است . همچنین وجود بیشترین جزایر ایرانی خلیج همیشه فارس در قلمرو جغرافیایی هرمزگان با 14 جزیره مهم بزرگ و کوچک با محیط بکر طبیعی (شامل قشم، کیش، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، هرمز، هنگام، لاوان، لارک، فارو، شیدور، هندورابی و … از ویژگیهای خاص عرصه های منابع طبیعی استان به شمار می روند .
از نظر طبیعی استان هرمزگان به 17 حوزه آبخیز اصلی تقسیم می گردد . از مجموع مساحت حوزه های آبخیز استان ، سطحی معادل 810 هزار هکتار حوزه آبخیز سدهای موجود و 195 هزار هکتار حوزه سد های در دست ساختمان را تشکیل می دهند. حدود 30% وسعت آبخیزهای هرمزگان در استانهای همجوار (فارس ، کرمان و بوشهر) واقع گردیده است و به همین دلیل هرمزگان میزبان سیلابهای ورودی از استانهای مذکور به شمار می رود.
حدود 8/5 میلیون هکتار از حوزه های آبخیز ( معادل 80 درصد از سطح استان ) سیل خیز می باشد . بعبارتی این عرصه ها در تولید هرزآبها و روانابهای سطحی سریع نقش دارند بطوریکه این عرصه ها سالانه بیش از 5 میلیارد مترمکعب رواناب مستقیم و سریع تولید می نماید که این خود مبین استعداد فرسایش پذیری و تشدید پیامدهای خشکسالی نیز می باشد .
بطور کلی در وضعیت موجود حدود 14 شهر ، 545 پارچه آبادی، 58000 هکتار از اراضی زراعی ( باغات ، اراضی آبی و دیم واقع در دشت ها و حاشیه رودخانه ها ) ، 29 رشته قنات و بخش قابل توجهی از جاده ها و راههای ارتباطی در معرض خطر سیل گیری است .
میزان فرسایش خاک در سطح 6 میلیون هکتار از حوزه های آبخیز استان بطور متوسط سالانه حدود 26 تن در هکتار و متوسط سالیانه رسوب معادل 13 تن در هکتار می باشد .