تحلیل فضای شهری محدوده خیابان جمهوری، منتظری و حکیم نزاری بیرجند

- تحلیل فضای شهری محدوده خیابان جمهوری، منتظری و حکیم نزاری بیرجند

تحلیل فضای شهری محدوده خیابان جمهوری، منتظری و حکیم نزاری بیرجند

تحلیل فضای شهری محدوده خیابان جمهوری،منتظری وحکیم نزاری بیرجند در قالب pdf (قابل کپی به word) در 166 صفحه

بیرجند از تاریخی ترین و مهمترین مناطق استان خراسان جنوبی به شمار می آید. این منطقه دربرگیرنده شاخص ترین بناهای معماری،باغ های قدیمی و حمام های تاریخی است که قدمت بیشتر آنها به دوره قاجاریه و زندیه بازمی گردد. دراسناد مکتوب نام بیرجند نخستین باردر کتاب معجم البلدان، قرن هفتم هجری قمری آمده که این شهر را از زیباترین بلادهای قهستان معرفی کرده است. همچنین سیاحان و مورخانی چون مارکوپولو، یاقوت حموی، مقدسی، حمدالله مستوفی وحافظ ابرو در کتاب های خود از این شهر یاد نموده اند.

محله چهار درخت واقع در بافت تاریخی بیرجند به عنوان هسته اولیه شکل گیری شهر می باشد که خود جزئی از محله بزرگ سرده میباشد. محله های دیگری مانند محله برزگران، محله خواجه ها، محله کلگابویان نیز جزئی از محله بزرگ سرده می باشند. وجه تسمیه محله به این دلیل بودهاست که در محل مسجد جامع میدانی وجود داشته که چهار درخت نارون در چهار گوشهی میدان قرار داشتهاست و این محل به چهار درخت مشهور شده است.

بازار قدیمی شهر بیرجند که به بازار سرپوش شهرت دارد، با ساختار خطی خود نقشی اساسی در شکل دهی ساختار بافت تاریخی دارد. مرکز اقتصادی شهر از یک طرف به دروازه احتمالی شهر و از سوی دیگر به مصلی و مرکز تجمع ختم می شود. البته این نقش ارتباطی و منسجم کننده آن در حال حاضر به علت خیابان کشی های جدید از بین رفته است.

نظام محله ای و زیر سیستمی در بافت قدیمی بیرجند قابل مشاهده است. اما در کالبد جدید و توسعه یافته بیرجند این زیر سیستم ها به به قوت گذشته وجود نداشته و بلوک های شهری که مستقل هم نیستند توسط خیابان ها از یکدیگر جدا شده اند.

مساحت کل محدوده ی مورد مطالعه 62689,91 است. در محدوده مطالعاتی ما اکثر ساختمان های مسکونی ریز دانه هستند.حاشیه محدوده واقع در خیابان جمهوری و منتظری دارای کاربری تجاری است که بعضی از آنها ریز دانه هستند. به دلیل کاربری هایی نظیر لوازم خانگی، بانک و سینما هستند جزء کاربری فرا محله ای و فرا منطقه ای محسوب می شوند. در محدوده مسجدها و نانوایی جزء کاربری محله ای به شمار می روند.

فهرست 

فصل اول
مقدمه و طرح های فرا دست

فصل دوم
مطالعات طبیعی

فصل سوم
مطالعات اجتماعی

فصل چهارم
مطالعات اقتصادی

فصل پنجم
مطالعات کالبدی

فصل ششم
مطالعات شبکه معابر

فصل هفتم
مطالعات استخوانبندی

فصل هشتم
مطالعات کاربری

فصل نهم
تأسیسات و تجهیزات
شهری

فصل دهم
منظر شهری

منابع و ماخذ

برای دانلود کلیک کنید