تحقیق اهمیت بهداشت فردی در کودکان و مدارس،در 42صفحه،docx

- تحقیق اهمیت بهداشت فردی در کودکان و مدارس،در 42صفحه،docx

تحقیق اهمیت بهداشت فردی در کودکان و مدارس،در 42صفحه،docx

فهرست

مقدمه. 4

تاریخچه بهداشت در ایران.. 4

بهداشت استراحت و خواب و فعالیت13

بهداشت دستگاه گوارش…. 14

بهداشت دست و پا 15

استحمام و پوشاک16

اختلالات وضعیتى در اندام‌ها 16

بهداشت پوست و مو. 17

بهداشت دستگاه گردش‌خون و تنفس…. 18

بهداشت دهان و دندان.. 20

پوسیدگى دندان.. 20

بیمارى انساج دور دندانى.. 20

اهمیت بهداشت در مدرسه و اصول بهداشتی.. 26

مولفه هایی که بر بهداشت در مدرسه تاثیر دارند عبارتند از:. 27

عملکرد بهداشتی مسولین مدارس:. 27

رعایت بهداشت توسط دانش آموزان:. 27

بهداشت محیط مدرسه: 27

افزایش اطلاعات دانش آموزان:. 27

انتشار برنامه آموزش بهداشت:. 27

داشتن محیط سالم و بهداشتی:. 27

وسایل کمک های اولیه:. 28

مربی بهداشت:. 28

مدیریت مدرسه: 28

بوفه ها و محل های توزیع مواد غذایی مدارس:. 28

بهداشت فردی درسیره ی نبوی.. 33

اهمیت بهداشت در اسلام. 33

بهداشت در قرآن: 34

بهداشت ظاهر و لباس…. 35

1- توجه به بهداشت در تغذیه: 36

3- سیره وروش حضرت در بهداشت فردی.. 41

نتیجه : 42

مراجع.. 43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

مقدمه

سلامتی یک مسئله چند بعدی است حتی امروزه علاوه بر بعد جسمی، روانی و اجتماعی جنبه معنوی را هم در نظر می گیرند. و باید توجه داشت که ابعاد مختلف سلامتی و یا بیماری بر یکدیگر اثر کرده و تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند. انسان اغلب تا هنگامی که از سلامت کامل برخوردار است معمولاً کمتر به موضوع سلامتی توجه داشته و نسبت به اهمیت آن بی تفاوت می باشد تنها زمانی به ارزش واقعی آن پی می برد که در چنگال بیماری اسیر گردد.

تاریخچه بهداشت در ایران
تاریخچه بهداشت عمومی نوین در ایران با افتتاح دارالفنون در دوره قاجاریه توسط میرزاتقی خان امیرکبیر آغاز شد. و پس از آن سازمانی به نام مجلس حفظ الصحه توسط دکتر تولوزان فرانسوی که طبیب ناصرالدین شاه و استاد دارالفنون بود، تاسیس شد که در حقیقت اوّلین سازمان کشوری در زمینه بهداشت عمومی بود. ریاست عالیه این سازمان با وزیر فوائد عامه و ریاست اجرایی آن با دکتر تولوزان بود. او نه تنها مجلس حفظ‌الصحه را بنیان گذاشت بلکه سازمان قرنطینه را نیز تاسیس کرد و واکسیناسیون ضد آبله را که احیا کرد. 
یکی از ضروری ترین نیازهای هر انسانی داشتن جسمی سالم و مهم تر از آن داشتن روح و روانی سالم می باشد. سلامتی نعمت بزرگی است که خداوند به بندگان خود اعطا نموده است که در صورت وجود ناخوشی در خود به وجود این نعمت بزرگ پی می بریم. داشتن روح و جسمی سالم نیازمند آن است که هر فردی به بهداشت خود و محیط پیرامون خود اهمیت دهد، چرا که بسیاری از بیماری ها و امراض در صورت کمبود بهداشت فردی و اجتماعی در افراد بروز می کند و اسباب ناراحتی آنان را ایجاد می کند. 

تعریف سلامتی
شاید جامعترین تعریفی که تاکنون از سلامتی شده است متعلق به سازمان بهداشت جهانی باشد . بر اساس این تعریف “سلامتی عبارت است از رفاه کامل جسمی ، روانی و اجتماعی و فقط به معنای عدم وجود بیماری و ناتوانی نیست”. در سالهای اخیر توانایی ایجاد یک زندگی پویا از نظر اجتماعی و اقتصادی نیز به این تعریف اضافه شده است.

ابعاد سلامتی
با توجه به تعریف سلامتی متوجه می شویم که سلامتی یک مسئله چند بعدی است حتی امروزه علاوه بر بعد جسمی، روانی و اجتماعی جنبه معنوی را هم در نظر می گیرند. و باید توجه داشت که ابعاد مختلف سلامتی و یا بیماری بر یکدیگر اثر کرده و تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند. چنانچه مشکلات جسمی بر روان فرد مشکلات روانی بر جسم او و نیز هر دوی آنها بر جامعه و اختلالات موجود در جامعه بر هر دو بعد دیگر سلامتی اثر می گذارند لذا اقدامات انجام شده برای ارتقای سلامتی باید به تمام جوانب سلامتی فردی (جسمی و روانی و معنوی) و سلامت کلی جامعه توجه داشته باشد.

بعد جسمی
معمول ترین بعد سلامتی سلامت جسمی است که نسبت به ابعاد دیگر سلامتی ساده تر می توان آنرا ارزیابی کرد سلامت جسمی در حقیقت ناشی از عملکرد درست اعضاء بدن است. از نظر بیولوژیکی عمل مناسب سلولها و اعضاء بدن و هماهنگی آنها با هم نشانه سلامت جسمی است.
نشانه های سلامت جسمی

برای دانلود کلیک کنید