پاورپوینت آماده; کاربرد استخراج

- پاورپوینت آماده;  کاربرد استخراج

پاورپوینت آماده; کاربرد استخراج

مطالب اسلایدهای ابتدایی این پاورپوینت به شرح زیر است

 

تعداد اسلاید : 34 اسلاید

EXTRACTION استخراج در صنایع غذایی به معنای لغوی استحصال و خارج کردن است.
در فرآوری مواد غذایی را فراهم می کنیم که واکنش های معین انجام شود و محصول به بهترین وجه تولید شود. خارج کردن برخی فاکتورهای خاص به منظور پیشبرد واکنش های اصلی در صنایع غذایی اهمیت دارد.
کاربرد استخراج : استخراج قند از نیشکر یا چغندرقند
استخراج آنزیم پکتیناز
استخراج روغن از دانه های روغن
استخراج کاروتئونید از گوجه فرنگی
استخراج و بازیافت از پسامدهای میوه ها
اکسترکشن در روغن هرفپتبن استخراج pn – پکتین – vitها – ترکیبات آروما و مواد معطر و …
روش استخراج : این روش طبق اصولی کار می کند که بتواند اجزای قابل حل را از غیرقابل حل جدا کند ⟵ حلال

آب : حلال های ارگانیک مانند : هگزان – کلرید متیلن – اتیل استات
الکل : دی اکسید کربن سوپراکستریکال

انواع حلال ها : معمولاً قبل از انجام فرآیند عملیاتی صورت می گیرد به طور مثال در مورد :
نیشکرها ، چغندرقندها ⟵ تکه های نازک خرد شده
خشکبار ⟵ آسیاب کردن دانه ها
دانه های قهوه ⟵ بو داده و سپس آسیاب می کنند.
انواع استخراج 2- ضد جریان رایج ترین روش
برای عمل آوردن مقادیر کوچک مواد به کار می رود.
حلال ( مایع ) و مواد جامد به طور ضد جریان ، جریان دارند. استخراج با سیال های فوق بحرانی :
سیال های فوق بحرانی دارای ویژگی های یگانه ای هستند که در دما و فشار بسیار بالا رخ می دهد. آنها را به گونهای آماده می کنند که بتوان گونه های گزینشی از یک مخلوط را جدا کنند.
زمینه جداسازی :
رازک
کافئین
ادویه ها
اسید چرب و کانی ها
ترکیبات معطر و رنگریزه های طبیعی ( قرمز و زرد ) چگونگی کاربرد آن در خشک کردن است. درخشک کردن ماده غذایی چون احتمال دارد در بافت آن تغییر فیزیکی و شیمیایی پدید آید این روش می تواند از بروز چنین مشکلی جلوگیری کند. زیرا در این روش بدون آنکه آب به بخار تبدیل شود خشک می شود.
نحوه ی استخراج :
ماده غذایی ← شیرهای چرخان ← انباره ی استخراج ← تنظیم دما و فشار ← پایین آمدن از انباره ← استفاده از مبدل حرارتی برای کاهش دمای حلال و ماده ی غذایی ← جدا کننده ( عصاره از حلال جدا می شود ).

فشار نباید از فشار بحرانی کمتر باشد چون احتمال کیفیت محصول نهائی وجود دارد.
نکته : استخراج روغن از دانه های روغنی روغن موجود در دانه های روغنی را به کمک پرس کردن و یا حلال استخراج می کنند.
نخستین مرحله : تمیز کردن ، آماده سازی ، پوست کندن،ورقه ورقه کردن و …
انواع پرس ها :
مداوم ( پرسهای حلزونی یا مارپیچی )
غیر مداوم ( پرس هیدورلیک )
1- غیر مداوم : نیروی محرکه این پرس از طریق پمپی که روغن های معدنی را به حرکت در می آورد تأمین می شود. به منظور هدایت روغن استحصالی لوله های مشبکی در داخل هر محفظه پرس تعبیه شده است.
قابلیت پرس :
واریته
بافت
میزان رسیدگی و فلوس
نکته :
افزایش سریع فشار باعث کاهش راندمان خروج مایع می شود.
ویسکوزیته عامل مهمی است که جهت کاهش آن و بالطبع افزایش سرعت پرس از آنزیم های یکتوکتیب استفاده

برای دانلود کلیک کنید