مقاله مروری ترجمه شده با عنوان مروری بر مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های اسیدلاکتیک موادّغذایی
مروری بر مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای اسیدلاکتیک موادّغذایی
15 صفحه فایل pdf مقاله به همراه 23 صفحه فایل word ترجمه مقاله با عنوان مروری بر مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری های اسیدلاکتیک مواد غذایی
چکیده
آنتی بیوتیک ها، ابزار مهمّی هستند که در صنعت مراقبتهای بهداشتی، برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی، استفاده میشوند؛ با این حال، باکتریها، مخلوقات[1] بسیار سازش پذیری بوده و میتوانند در برابر آنتی بیوتیک ها، مقاوم شوند. در نتیجه، استفاده و بدتر از آن، سوءمصرف آنتی بیوتیک ها برای مدّت چندین دهه، سبب مقاومت باکتریایی علیه بسیاری از آنتی بیوتیک های مدرن، شده است. این مقاومت آنتیبیوتیکی، خطر مهمّی است و میتواند باعث درد و رنج انسانهای بسیاری شود که به عفونتهای باکتریایی مبتلا بوده و خواهند شد؛ عفونتهایی که (مترجم: امروزه) به سادگی با آنتی بیوتیک ها، درمان میشوند. برای چندین دهه، مطالعات روی انتخاب و انتشار مقاومت آنتی بیوتیکی، عمدتاً، روی گونه های بالینی متمرکز بوده است. با این حال، اخیراً، بسیاری از پژوهشگران، استنباط کرده اند که ممکن است باکتریهای همزیست، شامل باکتریهای اسیدلاکتیک (LAB)، به صورت مخازن ژنهای مقاومت آنتی بیوتیکی عمل کنند؛ ژنهایی که مشابه آنها در پاتوژنهای انسانی نیز یافت میشود. تهدید اصلی مرتبط با این باکتریها، این است که آنها میتوانند ژنهای مقاومت را به باکتریهای پاتوژنیک، منتقل کنند. ژنهای اعطاکننده ی مقاومت علیه تتراسایکلین، اریترومایسین و ونکومایسین، در لاکتوکوکوس لاکتیس، انتروکوکوسها و اخیراً، در گونه های لاکتوباسیلوس جداسازی شده از محصولات دامی (گوشت و لبنیات) تخمیر شده، شناسایی و مشخّصه یابی شده اند. اخیراً، سازمانهای مختلف در سراسر جهان، برای بررسی ایمنی زیستی استارترها و میکروارگانیسمهای پروبیوتیک، کارهای جدیدی را آغاز کرده اند. چنین مطالعاتی میتوانند سبب درک بهتری از نقش میکروارگانیسمهای مورد استفاده به عنوان استارتر لبنیات تخمیری در انتقال عرضی ژنهای مقاومت آنتی بیوتیکی به میکروارگانیسمهای موجود در روده و باکتریهای پاتوژنیک مرتبط با موادّغذایی شوند.
[1] مترجم: نویسنده از واژهی creatures به معنی مخلوقات(!!!) استفاده کرده است. استفاده از این واژه در متون علمی، کاملاً غیرحرفهای است! در دنیای علم، ارگانیسمهای زنده به عنوان محصولات فرآیندهای تکاملی در نظر گرفته میشوند، نه مخلوقات یک خالق هوشمند!!!