اصول و روش شناسی تمرین
عنوان: اصول و روش شناسی تمرین
قالب بندی: WORD
تعداد صفحات: 20
این تحقیق در مورد تمرینات ورزشی می باشد و به بیان اصول و روش های صحیح تمرینات می پردازد.
مقدمه
در مطالعه علوم ورزش، چندین اصول علمی تمرینات ورزشی در جهان پذیرفته شده اند که باید برای بیشترین بازدهی برنامه های ورزشی و بهبود شرایط جسمی و عملکرد ورزشکار به آنها توجه ویژه ای داشت. به این اصول، اصول تمرین می گویند.
این قواعد برای همه ورزشکاران از مبتدی تا حرفه ای مسابقه ای اعمال می شود. برای مؤثر بودن برنامههای تمرینی، باید اصول تمرین مربوطه را مورد توجه قرار داد. با در نظر گرفتن اصولی همچون شدت، مدت و تعداد جلسات و همچنین روشهای مختلف تمرین قدرتی، میتوان برنامههایی را طراحی کرد که با توجه به نیاز هر شخص، اهداف ویژهای را دنبال کند.
اصول تمرین و اهمیت آنها
اصول تمرین مهم ترین بخش یک برنامه تمرینی ورزشکار هستند. اگر ورزشکار توجهی به این اصول نداشته باشد، به احتمال زیاد پیشرفتی نخواهد کرد. توجه و به کارگیری اصول تمرینی می تواند در نهایت باعث پیشرفت ورزشکار شده و باعث شود که ورزشکار بهترین نتیجه خود را در مسابقات و تمرینات به جا بگذارد.
۱.اصل تفاوت فردی
اصل تفاوت فردی به این معنی است که، چون همه ما از نظر فردی با هم متفاوت هستیم، قطعا از نظر واکنش به برنامه تمرینی نیز با هم کمی متفاوت خواهیم بود. بهترین نوع برنامه های ورزشی باید بر پایه تفاوت های فردی و واکنش های ما به ورزش طراحی شوند.
برخی از این تفاوت ها شامل اندازه و شکل بدن، ژنتیک، تجربه گذشته، شرایط مزمن، مصدومیت ها و حتی نوع جنسیت است. برای مثال، زنان بیشتر از مردان به ریکاوری نیاز دارند و ورزشکاران با سن بیشتر نیاز به زمان ریکاوری بیشتری به نسبت ورزشکاران جوان دارند.
با توجه به این نکته شاید از این به بعد برنامه های ورزشی یا کلاس های آموزشی و …. را انتخاب بکنید و یا نکنید. اما انتخاب یک برنامه شخصی سازی شده و یا کار با یک مربی که با این اصول آشنا باشد، می تواند منجر به این شود که یک برنامه خوب برایتان طراحی شده که متناسب با خودتان باشد و اصول بعدی ورزش نیز در آن رعایت شده باشند.
آثار تمرین انجام شده و سازش بافتهای تحریک شده بستگی به سیستم انرژی به کار رفته دارد. به عبارتی روی هر عاملی که بیشتر کار شود آن عامل بیشتر تقویت شده و هر سیستمی که بیشتر تحت تمرین قرار گیرد، بیشتر و سریعتر ارتقاء پیداخواهد کرد. بنابراین باید براساس رشتهی ورزشی خاص، تمرینات را اختصاصا در همان بازهی زمانی و همان شدت مسابقه، انجام داد تا بهترین نتیجه بدست آید.
فهرست مطالب
مقدمه
اصول تمرین و اهمیت آنها
۱.اصل تفاوت فردی
۲.اصل اضافه بار
۳.اصل پیشرفت
۴.اصل سازگاری
۵.اصل تمرین کردن/تمرین نکردن
۶.اصل اختصاصی
اصل ویژگی تمرین
مراحل گرم کردن و سرد کردن
تمرینات مقدماتی با گرم کردن
اهداف فیزیولوژیک گرم کردن بدن
تمرینات پایانی یا سرد کردن
نتیجه گیری
منابع