پاورپوینت اندام بویایی و چشایی ماهیان
اندام بویایی ماهیان تنوع قابل ملاحظهای را نشان میدهد. این امر انعکاسی از میزان رشد و زیستگاههای اکولوژیک آنهاست. دهانگردان دارای یک منفذ بینی (مونورینیک) هستند که در بخش پوزهای سطح پشتی سر دیده میشود. معمولاً در ماهیان الاسموبرانش، حفرات بویایی زوج (منافذ بینی) بر روی سطح شکمی پوزه قرار گرفتهاند.
هر حفره توسط فلاپهای (تیغههای) پوستی تقسیم میشوند. معمولاً در ماهیان استخوانی تلئوست، اندامهای بویایی زوج بر روی سمت پشتی سر قرار گرفتهاند. مارماهیان مهاجر و مارماهیان موری (آنگوئیلی فورمس) دارای حفرات بویایی بزرگ و طویل هستند که از نوک پوزه تا حدقه چشم امتداد یافته است، در صورتی که در ماهیان بادکنکی معین (تترااودونتیده)، کیسههای بویایی وجود ندارند. اطلاعات شیمیایی دریافت شده توسط سلولهای پوششی خاص (سلولهای چشایی) و انتقال به دستگاه عصبی مرکزی (CNS) توسط عصب مغزی شماره هفت (عصب چهرهای)، عصب شماره نه (زبانی حلقی) یا عصب شماره ده (عصب واگ) را چشیدن(چشایی) مینامند.
تعداد اسلاید پاورپوینت 43 عدد
اندام بویایی
رشد و توسعه
بافت پوششی بویایی
سلولهای گیرنده (سلولهای عصبی بویایی)
سلولهای دیگر (به غیر از سلولهای گیرنده)
پایه مولکولی انتقال پیام
بویایی
بویایی
برآمدگیهای عصبی و مسیرهای بویایی مرکزی
عصب بویایی
عصب بویایی
پیاز بویایی
چشایی
اندام چشایی
رشد و توسعه
غنچههای چشایی
پایه مولکولی انتقال پیام
چشیدن
چشیدن
اعصاب چشایی و برآمدگیهای آنها در مراکز عصبی