پاورپوینت ادراک اجتماعی
عنوان: ادراک اجتماعی
قالب بندی: Powerpoint
تعداد صفحات: 106
این پروژه در مورد یکی از جنبه های زندگی اجتماعی می باشد و ادراک اجتماعی را به طور مفصل مورد بررسی قرار می دهد. این پروژه به دانشجویان رشته های روانشناسی، علوم اجتماعی، علوم تربیتی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
ادراک اجتماعی، یکی از مهمترین جنبههای زندگی اجتماعی است. ما در زندگی روزمره همواره در حال قضاوت درباره رفتارهای دیگران هستیم و میخواهیم بدانیم دیگران چه چیزی را دوست دارند، چه کاری را میخواهند انجام دهند و چرا رفتار خاصی از خود نشان میدهند. در هر یک از این موارد ما با ادراک دیگران روبهرو هستیم. از آنجا که زندگی ما اجتماعی است درک درست و دقیق رفتارهای دیگران نقش مهمی در زندگی ما ایفا میکند.
ادراک اجتماعی، فرایند فعالی است که موجب فهم و درک رفتار دیگران میشود. ادراک اجتماعی اشکال متفاوتی دارد. از طریق علایم غیرکلامی مانند حالات چهره و تماس چشمی میتوانیم به احساسات دیگران پی ببریم. به کمک اسناد قصد و انگیزه رفتارهای دیگران را میفهمیم و علت رفتارهای متفاوت آنها را درک میکنیم. از طرفی ادراک اجتماعی، مستلزم تلاش برای شکلدهی برداشتهای منسجم از دیگران است. شکلگیری برداشت در اولین تماس با افراد در ذهنمان ایجاد میشود که در تعاملات بعدی بسیار مهم و تأثیرگذار هستند.
ادراک اجتماعی از دیرباز به وسیله روان شناسان اجتماعی به عنوان یک وجه اصلی اندیشه اجتماعی و بنیاد مهم رفتار اجتماعی شناخته شده است. در نتیجه، ادراک اجتماعی به مدت چندین دهه موضوع اصلی و مرکزی مطالعات دقیق بوده است. برای آشنایی بیشتر با این موضوع، به بررسی فرآیند ارتباط غیر کلامی (یعنی ارتباط بین افراد از طریق زبان غیر کلامی، بیانگرهای چهره ای، تماس چشمی، حرکات و ایما و اشاره ی بدنی می پردازیم.
ارتباط غیرکلامی
ما در فرایند طبیعی ادراک میخواهیم از عواطف و احساسات دیگران اطلاع پیدا کنیم. عوامل زودگذری همچون تغییر خلق، هیجان، خستگی و بیماری همگی ممکن است بر نحوه تفکر و رفتار فرد تاثیر بگذارد. برای پی بردن به احساسات فرد باید از شیوههای غیرکلامی و غیرمستقیم استفاده کنیم. اطلاعات مربوط به حالات درونی و احساسات افراد را میتوان از حالات چهره، تماس چشمی، تن صدا، زبان بدنی و تماس جسمی به دست آورد. در زبان فارسی ترکیبات ادبی مختلفی مانند چهره باز، چهره گشاده، اهریمن چهره، پری چهره و مانند آنها نشان میدهد که ارتباط میان تجارب هیجانی و حالات چهره، ارتباط واقعی و بسیار اساسی است.
ما غالباً برای بدست آوردن اطلاعات درباره واکنش های دیگران به روش غیر مستقیم تری متوسل می شویم: یعنی توجه دقیقی صرف نشانه های غیرکلامی حاصل از تغییرات در حالت های چهره ای آن ها، تماس چشمی، ایما و اشاره، حرکات بدن و دیگر اعمال بیانگر می کنیم. چنان رفتارهایی نسبتاً غیرقابل سرکوبی است و یعنی کنترل آن دشوار است. به طوری که وقتی دیگران سعی دارند تا احساسات درونی خود را از ما پنهان کنند، این حالت های درونی اغلب به صورت های مختلفی از طریق نشانه های غیرکلامی به اصطلاح نشت می کنند. اطلاعاتی که به وسیله این نشانه ها منتقل می شوند و تلاش های ما برای تعبیر و تفسیر این دروندادها، اغلب تحت اصطلاح ارتباط غیرکلامی توصیف می شوند.
کانال های اصلی ارتباط کلامی
لحظه ای فکر کنید: آیا عمل شما وقتی احساس شادی زیادی دارید با وقتی که واقعاً احساس غمگینی دارید فرق دارد؟ پاسخ به احتمال قوی مثبت است. مردم گرایش دارند تا هنگام احساس حالت های هیجانی مختلف به طور متفاوتی عمل کنند. اما، تفاوت ها در حالت های درونی شما دقیقاً چگونه در رفتارهایتان نشان داده می شوند؟ این پرسش به کانالهای اصلی که از طریق آن ها چنین ارتباط هایی صورت می گیرند، مربوط می شود. یافته های پژوهشی نشان می دهد که پنج کانال اصلی وجود دارد: بیانگرهای چهره ای، تماس چشمی، حرکات بدنی، ایما و اشاره و لمس کردن.
فهرست مطالب
مقدمه
ارتباط غیرکلامی
کانال های اصلی ارتباط کلامی
بیانگرهای چهره ای
تماس چشمی
ارتباط چشمی طولانی
میزان ارتباط چشمی با افراد
زبان بدن، ایما و اشاره ، حالت بدن و حرکات
نظام علامتی زبان بدن
لمس کردن
تشخیص فریب: قرینه های غیر کلامی
تشخیص قرینه های غیر کلامی
پیروی از حس ششم
بدنبال حالات تقلبی بدن بگردید
میکرواکسپرشن ها را دنبال کنید
احساس ناراحتی
اطلاعات بیش از اندازه
معنی یابی از عقل سلیم
اِسناد: درک علل رفتار دیگران
نظریه کلی درباره اسنادهای علی
ابعاد دیگر اسناد علی
افزودن و کاستن
برخی منابع اصلی خطا در شناخت دیگران
سوگیری تناظر: بیش براورد کردن نقش علل گرایشی
عوامل فرهنگی در خطای بنیادی اسناد
سوگیری تناظر در اسنادهای مربوط به گروه ها
سوگیری خدمت به خود: من خوبم تو خوش شانسی
کاربردهای نظریه اسناد
اسناد و افسردگی
اسناد در محیط کار: درک واکنش ها نسبت به مزاحمت جنسی
یک کلاسیک واقعی در روان شناسی اجتماعی: تحقیقات اش درباره صفات مرکزی و پیرامونی
باورهای تلویحی درباره اثرات تولد
شکل گیری برداشت: یک دیدگاه شناختی
ماهیت برداشت های نخستین و انگیزه های ما برای شکل دادن آنها
هنر ظریف خوب به نظر آمدن
راهکاری های مدیریت برداشت و توفیق نسبی آنها
نقش بار شناختی