دانلود تحقیق در مورد ورزش های دوران بارداری و پس از زایمان
تحقیق در مورد ورزش های دوران بارداری و پس از زایمان
فایل بصورت word
تعداد صفحات 32
ورزشهای دوران بارداری و پس از زایمان
خلاصه : در گذشته مادران از هر نوع ورزش و تحرکی منع میکردند و حرکات نرمشی و پیادهروی را باعث سقط یا زایمان زودرس میدانستند اما امروزه با تشکیل کلاسهای آمادگی برای زایمان و آموزش تمرینات تنفسی و آمادهسازی بدن برای زایمان، بیش از پیش اهمیت ورزش مشخص شده است.
اگر بگوئیم حال که باردار هستید وقت آن رسیده که خودتان را به ورزش عادت دهید زیرا تمرینات بدنی، ورزش، استراحت و خواب کافی، اگر برای سلامت هر فرد ضروری باشد، برای خانمها در هنگام بارداری واجب و حیاتی است.آنچه در این میان درخور توجه است تغییراتی است که در چند دهه اخیر در مراقبتهای دوران بارداری بهوجود آمده است.
ورزشهای دوران بارداری و پس از زایمان
در گذشته مادران از هر نوع ورزش و تحرکی منع میکردند و حرکات نرمشی و پیادهروی را باعث سقط یا زایمان زودرس میدانستند اما امروزه با تشکیل کلاسهای آمادگی برای زایمان و آموزش تمرینات تنفسی و آمادهسازی بدن برای زایمان، بیش از پیش اهمیت ورزش مشخص شده است.گذشته از مسئله آمادگی برای زایمان، اعتقاد بعضی از مردم بر این است که بارداری تناسب اندام را بههم میزند. اما باید گفت بارداری لزوماً اندام را خراب نمیکند. افزایش وزن، تغییر وزن بدن، کاهش نسبی تونوس شکم و بزرگی سینهها موقتی است و مادر عاقل کسی است که این تغییرات را بهعنوان یک پدیده موقتی پذیرفته و با ورزش و نرمشهای مناسب دوران بارداری و پس از زایمان در رفع آن بکوشد.در دوران بارداری مرکز ثقل بدن تغییر میکند و به جلوی ستونفقرات متمایل میشود. به این علت مادر باردار تمایل دارد که شانههای خود را به عقب بکشد و در نتیجه حالت فرورفتگی بیش از اندازهای در ستون فقرات او بهوجود میآید که موجب دردهائی در کمر خواهد شد. کمتحرکی، تأثیر هورمونهای مترشحه جفت و تغییر در نحوه خوابیدن و برخاستن کمردرد را تشدید میکند. قرارگیری صحیح بدن، جلوگیری از افزایش وزن، نرمشهای مداوم روزانه و استفاده از سینهبند مناسب از عواملی است که به برقراری و تناسب اندام کمک میکند.
ورزش راه لذتبخشی است برای اینکه خودتان را آماده کنید برای تغییرات دوران بارداری. با ورزشهای مناسب میتوانید آمادگی خوبی نیز برای انجام زایمان کسب کنید و راه برگشت به تناسب اندام پس از دوران بارداری را هموار کنید. ورزش همچنین موجب افزایش آزاد شدن هورمونهایی به نام اندورفینها شده و باعث کاهش احساس خستگی و افسردگیتان میشود و نیز کاهش درد پشت، کاهش احتمال بروز گرفتگی ساق پا، یبوست و تنگی نفس را به دنبال دارد. اما چهورزشی؟ چقدر؟ و چگونه؟ …
شما میتوانید بسیاری از این روشها را که در طی بارداری توصیه میشود در طی فعالیتهای دیگر روزانهتان انجام دهید. به طور مثال، تمرینهای مربوط به تقویت کف لگن را میتوانید در طی شستشوی دندانها انجام دهید. ورزش پا و قوزک پا را میتوانید در حالی که پشت میزتان نشستهاید و یا در اتوبوس هستید، انجام دهید و یا در حالی که در حال خواندن کتاب و یا تماشای تلویزیون هستید، تمرین تیلور را انجام دهید. تمرینات مکرر ولی کوتاه مدت بهتر از تمرینات طولانی مدت یک بار در روز است. بعضی ورزشها مخصوصاً در طی بارداری توصیه میشوند؛ مانند پیاده روی، شنا، یوگا و…
اما ورزشهایی مانند اسکی و اسب سواری به خصوص در هنگامی که سن بارداری افزایش مییابد و رحم بزرگتر میشود با خطرات بیشتری همراه است.
در دوران بارداری، تمرینهای پرشی نیز انجام ندهید زیرا این کار به شدت به سینههای شما آسیب میرساند و برای ناحیه پشت، ستون مهرهها و لگن، مفصل سر استخوان ران و زانوها مضر است.
کلیه فعالیتهایی که به حمل وزنه منجر میشوند نیز برای شما مضرند. تمرین دراز و نشست را انجام ندهید چون این کشش، بازگشت به حالت اول را بعد از زایمان طولانی میکند. همچنین نگه داشتن پا در حالت ارتفاع در حالی که به پشت خود خوابیدهاید، میتواند موجب همان اثر شود.
همیشه قبل از شروع ورزش، نرمشهایی جهت گرم کردن بدنتان انجام دهید. گرم کردن به آرامی بدن شما را برای تمرینات سنگینتر آماده میکند و همچنین موجب انطباق مناسبی با تمرینات روزانه میشود.