تحقیق در مورد مدیریت در پهنه فرهنگها
نوع فایل: word
قابل ویرایش 62 صفحه
مقدمه:
سازمانها (درمعنای وسیع کلمه) از شالودههای اصلی اجتماع امروزی هستند و مدیریت، مهمترین عامل در حیات، رشد و بالندگی و یا مرگ سازمانهاست. مدیر، روند حرکت از “وضع موجود” به سوی “وضعیت مطلوب” را هدایت میکند و در هر لحظه، برای ایجاد آیندهای بهتر در تکاپوست. گذشته با تمام اهمیت و آموختنیهایش و با تمام تأثیری که میتواند بر آینده داشته باشد، اتفاق افتاده است و هیچ نیروی بشری، قادر نیست آن را دگربار و به گونهای متفاوت بیافریند؛ ولی آینده در پیش است و قسمت مهمی از آن به آنچه “امروز” میگذرد ربط مییابد. ما باید سهم فرزندان این سرزمین را از آینده جهان معلوم کنیم و برای این منظور، به عزمی ملّی نیاز داریم. عزم جامعه را مجموعه مدیریت کشور هدایت میکند، لذا امر“مدیریت” مهمترین مقولهای است که باید برای رشد و تعالی فرهنگی، اقتصادی و سیاسی جامعه مورد توجه قرار گیرد.
دفتر پژوهشهای فرهنگی در طول بیش از یک دهه تلاش خستگیناپذیر و به انجام رساندن دهها پژوهش، فعالیت فرهنگی و انتشار آثار مربوط به شاخههای مختلف فرهنگ، امروز به لحاظ اهمیت موضوع “مدیریت” در عرصه فرهنگی کشور، به این مقوله مهم نیز به مثابه عاملی بنیادین برای مؤفقیت اجرای برنامههای توسعه ملی، میپردازند و شاخه نوینی از پژوهشها و انتشارات خود را با عنوان “فرهنگ و مدیریت” به علاقهمندان تقدیم میکند. امید است تلاشگران عرصه برنامهریزی و صاحبان اندیشه در حوزه مدیریت در یک همگامی و هماهنگی حیاتی، برای توفیق در ارائه بهترین و ضروریترین آثار در این میدان، یاورمان باشند.
دراین بخش ما به بررسی اثر فرهنگ بر مدیریت خواهیم پرداخت. ما مدعی نیستیم که فرهنگ مهمترین عامل مؤثر بر مدیریت است، بلکه تنها متعقدیم که این عامل بیش از سایر عوامل مورد غفلت قرار گرفته است. شاید بخشی از این غفلت از ناشی دشوار بودن درک پذیرش قدرت و نفوذ فرهنگ باشد. مدیری که در دریای تجارت بینالمللی غوطهور میشود تنها نه باید مراقب امواج دریا، بلکه باید عمق و قدرت این گرداب زیرآبی (حضور پنهان فرهنگ) را برآورد کند. اگر در انجام این مهم موفق نشود، حیات شرکت یا مجموعه تحت مدیریت او به خطر خواهد افتاد.
در این قسمت، نقش فرهنگ در مدیریت بررسی میشود و به خطرات ناشی از نادیده گرفتن این نقش اشاره میشود. سپس روش برجستهسازی و آشکار نمودن تفاوتهای فرهنگی ارائه میشود. قبل از اینکه تعریف خود را از واژه فرهنگ ارائه کنیم، بر ضرورت شناخت و ارزیابی آثار بالقوه فرهنگ تأکید میکنیم، به این منظور، دو باور مرسوم را مورد بررسی قرار میدهیم. اولین باور آن است که ((دنیا به تدریج کوچک و کوجکتر میشود))، بنابراین تفاوتهای فرهنگی بتدریج کمرنگ و زایل میشود. دومین باور شایع آن است که ((مدیریت، مدیریت است)) و مدیریت نیز مانند علم، جهانی است.
فهرست مطالب:
حضــور پنهــان فــرهنــگ
فـرهنـگهــای همگـــرا؟
افســانه همگــرایی شمــاره 1: جهان کوچک و کوچکتر میشود …
افسانه همگرایی شماره 2: مدیریت، مدیریت است
نیـروهـای مـوافـق و مخـالـف همگـرایــی
مـدیـریـت چیســت؟
فـرد منــاسـب بـرای کــــار
رابطـــه بــا مـــردم
سلسلـه مـراتـب: نقـش رئیـس
تعـامـل حــوزههای فرهنگـــی
فـرهنـگ و مـدیـریـت
آنطــور که مـا خــود را میبینیـــم
فرهنـگ و مــدیریــت منـــابع انســـانی
انتخــاب از فهـرست مدیریـت منــابع انســـانی
فهرست مباحث مدیریت منابع انسانی و عناصر تعیین کننده فرهنگی
انتخــــاب
مـــدیــر بیــنالمللــــی
چه فردی مسؤول اجرای“مدیریت برمبنای هدف و نتیجه” در سازمان است؟
مفهوم مدیریت برمبنای هدف و نتیجه در بخش دولتی
“مدیریت برمبنای هــدف و نتیجـه” چیست؟
الگوی مدیریت برمبنای هدف و نتیجه
مراحل ششگانه مدیریت بر مبنای هدف و نتیجه
دستـهبنـدی هـدفهـا بـراسـاس اولــویـت
طــرز استفــاده
تـاریـخ اداری قبـل از اســلام ایــران
1-1. دوره هخـامنشیـان
2-1- نظام اداری در زمـان اشکـانیــان
3-1- سازمانهای اداری در دورهی ساسانیان
2-سـازمـانهـای اداری بعـد از اســـلام
1-2- مـدیـریـت در اســلام
بــودجــه و تـاریخچــهی آن
تعـریـف بـودجــه
1-1-2- بودجه عمومی دولت که شامل اجزاء زیر است.
2-2- مـزیـتهــای بـودجـه
بودجه و مدیریت
نظارت پارلمانی
نقش اقتصادی بودجه
1ـ3ـ4ـ قابل اجرا نمودن برنامه از راه بودجهبندی
مـدیـریـت در اســلام
رابطـهی ارزشهـای اســــلامی و مـدیـریـت