اموزش و طرح توجیهی کارگاه شمع سازی

- اموزش و طرح توجیهی کارگاه شمع سازی

اموزش و طرح توجیهی کارگاه شمع سازی

کاربرد شمع از قدیم‌الایام بسیار مرسوم بوده و هنوز مردم در مراسم‌های مختلف، مانند؛ شادی و سوگواری از آن استفاده می‌کنند و این موضوع در میان ملل مختلف با فرهنگ و آداب‌ و رسوم و مذاهب گوناگون مشترک است. از شمع یا به فارسی سپندار، به‌منظور منبع نور و بعضی‌اوقات برای تولید گرما استفاده می‌شود. استفاده از شمع به بیش از 5000 سال پیش بازمی‌گردد. اسناد تاریخی از ساخت شمع‌ها، از طریق خیساندن مغز نی در چربی آب شده حیوانات، توسط مصریان باستان، خبر داده‌اند.

مزیتی که در مورد شمع‌ها وجود دارد، این است که می‌توان به‌طور پایان‌ ناپذیری در آن‌ها تنوع ایجاد کرد و تقریباً هر فردی را با هر سلیقه‌ای به خود جذب می‌کند. به‌ علاوه این کسب‌وکار می‌تواند یک پیشنهاد عالی برای زنان خانه‌دار باشد که یک شغل منعطف و پاره‌ وقت داشته باشند.

به‌ طورکلی برای ساخت شمع دو شیوه دستی و صنعتی وجود دارد. کلیت ساخت شمع‌های دست‌ساز، یکسان است، اما با استفاده از مواد مختلف می‌توان شمع‌های متنوعی را با تزیینات گوناگون ایجاد کرد.

ملزومات و انواع تجهیزات موردنیاز در شمع سازی، شامل؛ اجاق گاز، قالب، قابلمه، ملاقه، تیغ یا چاقوی تیز، قیف، قلاب یا میله بلند، دماسنج، و مواد اولیه‌ای مانند؛ مواد اولیه متداول موردنیاز در شمع‌سازی، پارافین، رنگ، عطر و اسانس، فتیله، اسپری سیلیکون، می‌باشد.

پس از آموختن تمامی فنون و تکنیک‌های این کسب‌وکار، می‌توان با دو نفر نیروی انسانی به ظرفیت تولید2600 شمع در ماه رسید. به‌طور میانگین اگر هر شمع دست‌ساز استوانه 7500 تومان قیمت داشته باشد، در صورت بازاریابی مناسب برای فروش محصول، ماهانه حدود 19میلیون تومان فروش خواهیم داشت. از این میزان ماهانه حدود 8 میلیون تومان بابت خرید مواد اولیه و هزینه‌های جانبی آب، برق، گاز، بسته‌بندی و غیره، و باقی درآمد حاصل از فروش، سود خواهد بود.

مهم‌ترین سوخت موردنیاز شمع‌سازی، گاز است که در مرحله ذوب پارافین برای تأمین حرارت استفاده می‌شود و هم‌چنین نیروی برق برای خنک کردن فضای کار و آب است که بیشتر در مرحله ذوب پارافین مورداستفاده قرار می‎گیرد.

برای شروع این کسب‌وکار در منزل، نیاز به مجوز خاصی نیست و مشمول قانون مالیات و سایر قوانین کسب‌وکار نمی‌شود.

فروشگاه‌های لوازم‌التحریر، مهدکودک‌ها، مغازه‌های تولد و کادو، مدارس، سالن‌های عقد و عروسی و کافی‌شاپ‌ها، مراسم عزاداری و دکوراسیون‌های داخلی از بازارهای هدف برای فروش شمع هستند.

از مزیت‌های اقتصادی تولید شمع: انبارمانی مناسب و بالای شمع، امکان ساخت شمع با طراحی منحصربه‌فرد و گران با مواد اولیه ارزان و کم، راه‌اندازی این کسب‌وکار با کمترین سرمایه، کمترین فضا و ساده‌ترین امکانات، امکان تولید گسترده در هر فصلی، هزینه تولید پایین با توجه به اینکه کشور ما یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پارافین در جهان می‌باشد.

از مشکلات و محدودیت‌های تولید شمع، میتوان؛ مشکلات تهیه مواد اولیه، تولید در مناطق گرمسیر، اخذ مجوز، و در حالت اجرای کار؛ سوختن پارافین، نیازمندی به طرح‌های نوین، عدم دقت به زمان سرد شدن، ریختن به داخل قالب، وجود ایراد در محصول نهایی و در زمینه مالی؛ نوسانات قیمت مواد اولیه، مشکلات اخذ وام، وجود شمع‌های چینی، وابستگی بازار فروش به مناسبت‌ها، اثرات سوء تحریم‌های خارجی، دوری از مراکز تولیدکننده مواد اولیه، تأثیر سوء کاهش قدرت خرید مردم، است.

فرمت فایل pdf

تعداد صفحه 65

 

برای دانلود کلیک کنید