پاورپوینت کامل و جامع با عنوان ایزومری در کمپلکس های فلزی در 42 اسلاید

- پاورپوینت کامل و جامع با عنوان ایزومری در کمپلکس های فلزی در 42 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان ایزومری در کمپلکس های فلزی در 42 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

دید کلی

در شیمی معدنی ترکیباتی وجود دارند که در آن اتم مرکزی حداقل با یک پیوند داتیو با گروه اتمهای اطراف خود (لیگندها) ارتباط برقرار می‌کند. در‌ این ترکیبات اتم مرکزی گیرنده جفت الکترون می‌باشد، چنین ترکیباتی را کمپلکس یا ترکیبات کئوردیناسیونی می‌نامند. اتم مرکزی در این ترکیبات معمولاً دارای یک حفره الکترونی می‌باشد که می‌تواند الکترونهای جفت نشده لیگند را بگیرد و یک پیوند کووالانسی-کئوردیناسیونی ، (داتیو) تشکیل دهد.

کمپلکسهایی که در آنها انتقال الکترون می‌تواند در تشکیل پیوند نقش بسزایی داشته باشد کمپلکسهای دهنده – گیرنده می‌نامند. اکثر عناصر جدول تناوبی اعم از فلزات گروه اصلی ، فلزات گروه واسطه و غیر فلزات می‌توانند کمپلکس تشکیل دهند.

تاریخچه

تا سال 1913 ساختمان کمپلکسها مشخص نشده بود اما در این سال آلفرد ورنر پدر شیمی کوئوردیناسیونی نظر خود را در مورد ساختمان کمپلکسها اعلام کرد و این در حالی بود که هنوز ساختمان الکترونی اتم مشخص نشده بود. قبل از ورنر دانشمندی به نام یورگنسون برای برخی از کمپلکسها ساختارهایی تعیین کرده بود که با اعلام نظریه ورنر اشتباه بودن این ساختارها مشخص شد.

ورنر به دلیل مطالعاتی که روی کمپلکسهای هشت وجهی ، مسطح مربعی و چهار وجهی انجام داد و بنیانگذار شیمی کوئوردیناسیون شد، جایزه نوبل شیمی را در سال 1913 دریافت کرد.

نظریه ورنر

هر اتم دارای دو ظرفیت می‌باشد. ظرفیت اصلی و ظرفیت والانس فرعی ، بنابراین لزومی ندارد که فقط به اندازه ظرفیت اصلی یک اتم ، اتمهای دیگر به آن وصل شود بلکه بعد از پر شدن ظرفیت اصلی که فضای کئوردیناسیونی داخلی را تشکیل می‌دهد. اتمها می‌توانند به ظرفیت فرعی یا فضای کئوردیناسیون خارجی که نشانگر عدد اکسیداسیون اتم مرکزی است، وارد شوند.

تا قبل از اینکه ورنر این نظریه را اعلام کند دانشمندان در تعیین ساختمان ترکیباتی مانند  اختلاف نظر داشتند. این ترکیب یک ترکیب یونی است و کلرها در آب به راحتی یونیزه می‌شود. اما ها به آسانی جدا نمی‌شوند مگر اینکه ترکیب در اسید قوی جوشانده شود. یورگنسون اولین ساختمان را بر این ترکیب به صورت زیر پیشنهاد کرد.
عکس پیدا نشد
اما ورنر این ترکیب را یک یک ساختمان هشت وجهی پیشنهاد کرد که اتم کبالت در مرکز و ها با شش پیوند هم اندازه در اطراف و یونهای کلر هم در فضای کئوردیناسیون خارجی حضور داشتند.

 

فهرست مطالب:

مفهوم ایزومری

انواع ایزومری

ایزومری یونش

ایزومری حلال پوشی

ایزومری اتصال

ایزومری کوئوردیناسیون

ایزومری موقعیت کوئوردیناسیون

ایزومری لیگند

ایزومری بسپارش

ایزومری سیس و ترانس در کمپلکسهای مربعی

کمپلکس های [Ma2b2]

کمپلکس های [Ma2bc]

کمپلکس های [M(AB)2]

ایزومری سیس و ترانس در کمپلکسهای هشت وجهی

کمپلکس های [Ma4b2]

کمپلکس های [Ma3b3]

ایزومری نوری

شناسایی ایزومرها

اندازه گیری هدایت الکتریکی

الکترولیز

اندازه گیری دمای انجماد

طیف سنجی زیرقرمز و رامان

پراش اشعه X

اندازه گیری ممان دوقطبی

طیف سنجی 1H NMR

طیف سنجی جرمی

روش شیمیایی

تمرین ها

و…

برای دانلود کلیک کنید