موضوع بررسی اثرات نانو ذرات مغناطیس Fe2O3 بر تحمل به شوری گیاه ماش سبز)رقم مهر) و کنجد رقم جیرفت (gl 13) در مرحله جوانه‌زنی و گیاهچه، با فرمت دانشگاه جیرفت گذاشتم

- موضوع بررسی اثرات نانو ذرات مغناطیس Fe2O3 بر تحمل به شوری گیاه ماش سبز)رقم مهر) و کنجد رقم جیرفت (gl 13) در مرحله جوانه‌زنی و گیاهچه، با فرمت دانشگاه جیرفت گذاشتم

موضوع بررسی اثرات نانو ذرات مغناطیس Fe2O3 بر تحمل به شوری گیاه ماش سبز)رقم مهر) و کنجد رقم جیرفت (gl 13) در مرحله جوانه‌زنی و گیاهچه، با فرمت دانشگاه جیرفت گذاشتم

با سلام

نمونه پایان نامه دفاع شده خودم را با موضوع بررسی اثرات نانو ذرات مغناطیس Fe2O3 بر تحمل به شوری گیاه ماش سبز)رقم مهر) و کنجد رقم جیرفت (gl 13) در مرحله جوانه‌زنی و گیاهچه، با فرمت دانشگاه جیرفت گذاشتم

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                                                                           صفحه

چکیده 1

فصل اول: مقدمه

1- 2-گیاه‌شناسی ماش سبز. 2

1-2-1 خصوصیات مورفولوژیکی ماش.. 2

1-3 –تنش شوری.. 2

1-4-مشخصات میدان مغناطیسی زمین. 4

1-5- تعریف نانو ذرات.. 5

فصل دوم: پیشینه پژوهش

2-1-اثر شوری بر گیاه 6

2- 2-اثر نانو ذرات بر گیاهان. 8

2-2-1-نقش نانو مواد لایه‌ای در بهبود کارایی مصرف عناصر غذایی. 9

2-2-2-بهبود کارایی مصرف نیتروژن. 10

2-3- اثر نانو ذرات و شوری بر گیاهان. 10

فصل سوم: مواد و روش‌ها

3-1-نحوه ساخت نانو ذرات مغناطیسی. 12

شکل 3- 1: الگوی پراش اشعه ایکس نانو ذرات مغناطیس.. 13

شکل3- 2: تصویر TEM نانو ذرات مغناطیس.. 13

3-3- سنتز و شناسایی نانو ذرات مغناطیسی. 15

3-4-بازیافت نانو مواد مغناطیسی. 16

فصل چهارم: نتایج و بحث

4-1-مرحله جوانه‌زنی کنجد 17

4-2-مرحله جوانه‌زنی ماش سبز. 18

4-2-1-جدول‌های نتایج ماش سبز: 19

4-3-نتایج گیاهچه. 20

4-3-1-نتایج گیاهچه کنجد 20

4-3-2-نتایج قسمت گلخانه مربوط به ماش سبز. 22

نتیجه‌گیری کلی. 26

منابع. 27

Abstract 32

 

 

فهرست جداول و نمودارها

عنوان                                                                                                                                                                         صفحه

جدول ۱-1 مواد پوشاننده توصیه‌شده جهت بهره‌برداری در کشاورزی.. 11

جدول 3-1- اطلاعات مربوط به XRD نانو ذرات مغناطیسی. 16

جدول 3-2: الگوی ترکیب تیمارها 18

جدول4- 1: تجزیه واریانس (میانگین مربعات) تأثیر سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس و شوری بر صفات جوانه‌زنی گیاه کنجد 20

جدول 4-2. نتایج مقایسه میانگین اثرات  نانو ذرات مغناطیس در شوری‌های مختلف در مرحله جوانه‌زنی. 21

جدول4- 3. مقایسه میانگین اثرات نانو ذرات مغناطیس بر صفات جوانه‌زنی گیاه کنجد 22

جدول 4-4-تجزیه واریانس (میانگین مربعات) تأثیر سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس و شوری بر صفات جوانه‌زنی گیاه ماش سبز  23

جدول 4-5 -مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس بر صفات جوانه‌زنی گیاه ماش سبز. 23

جدول 4-6: مقایسه میانگین اثر  سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس و شوری بر صفات جوانه‌زنی گیاه ماش سبز  24

جدول 4-7. نتایج تجزیه واریانس (میانگین مربعات) صفات اندازه‌گیری شده گیاه کنجد در مرحله گیاهچه. 25

جدول 4-8. مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس بر صفات رشد گیاه کنجد 26

جدول 4-9. اثرات  نانو ذرات مغناطیس و شوری بر صفات اندازه‌گیری شده گیاه کنجد 26

جدول 4-10: تجزیه واریانس (میانگین مربعات) تأثیر سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس و شوری بر صفات رشد گیاه ماش سبز  27

جدول 4-11: مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس بر صفات رشد گیاه ماش سبز. 28

جدول 4-12: مقایسه میانگین اثر سطوح مختلف شوری بر صفات رشد گیاه ماش سبز. 28

جدول 4-13: مقایسه میانگین اثر  سطوح مختلف نانو ذرات مغناطیس و شوری بر صفات رشد گیاه ماش سبز. 29

نمودار4- 1: محاسبه آستانه تحمل شوری کنجد رقم جیرفت.. 30

جدول 4-14: برخی از ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی خاک مورد مطالعه. 30

 

فهرست شکل‌ها

عنوان                                                                                                                                                                      صفحه


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


چکیده

به‌منظور بررسی اثر نانو ذرات مغناطیس Fe2O3 بر تحمل به شوری گیاه ماش سبز (رقم مهر) و کنجد (رقم جیرفت gl 13) در مرحله جوانه‌زنی و گیاهچه، دو آزمایش جداگانه در محیط آزمایشگاه (ژرمیناتور) و گلخانه به‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور شوری و نانو ذرات مغناطیس در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. مرحله آزمایشگاهی شامل فاکتور نانو ذرات مغناطیس با چهار سطح (شاهد (آب مقطر)، 30، 60 و 100 میلی‌گرم بر لیتر) و فاکتور شوری برای کنجد با شش سطح (شاهد (آب مقطر)، 4/2، 8/4، 2/7، 10 و 15 دسی‌زیمنس بر متر)، از طرفی فاکتور شوری برای ماش سبز شامل پنج سطح (شاهد (آب مقطر)، 4/2، 8/4، 2/7 و 10 دسی‌زیمنس بر متر) می‌باشد. برای مرحله رشد هر دو گیاه فاکتور نانو ذرات مغناطیس با دو سطح (صفر و 60 میلی‌گرم برلیتر) و فاکتور شوری آب با شش سطح (شاهد، 5/1، 3، 5/4، 6 و 12 دسی‌زیمنس بر متر) از نمک NaCl خالص در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که نانو ذرات مغناطیس اثر معنی‌دار (01/0p≤) بر میانگین زمان جوانه‌زنی، وزن‌تر ریشه، وزن خشک ساقه، طول ساقه و بیوماس هر دو گیاه و نسبت وزن خشک ریشه به وزن خشک ساقه گیاه کنجد داشتند. از طرفی اثر نانو ذرات مغناطیس و شوری بر همه صفات جوانه‌زنی اندازه‌گیری شده گیاه کنجد (01/0p≤)، در حالی که در گیاه ماش سبز فقط میانگین زمان جوانه‌زنی معنی‌دار (05/0p≤) گردید. اکثر شاخص‌های رشد هر دو گیاه معنی‌دار (05/0p≤) شد. مقایسه میانگین‌ها نشان داد با افزایش غلظت نانو ذرات، میانگین زمان جوانه‌زنی در کنجد کاهش می‌یابد. همچنین در مرحله رشد گیاه نانو ذرات باعث افزایش وزن‌تر ریشه، طول ساقه و نسبت وزن‌تر ریشه به وزن‌تر ساقه کنجد و همه صفات اندازه‌گیری شده در ماش به جزء طول و نسبت وزن خشک ریشه به وزن خشک ساقه معنی‌دار (05/0p≤) شدند. در مجموع با افزایش شوری، اثر نانو ذرات و شوری، تأثیر بیشتری نسبت به اثر نانو ذرات، بر صفات اندازه‌گیری داشت. آستانه تحمل به شوری گیاه کنجد 2 دسی زیمنس بر متر محاسبه شد.

 

کلمات کلیدی:

کنجد رقم جیرفت (gl 13)، شوری، جوانه‌زنی، نانو ذرات مغناطیس، ماش سبز (رقم مهر)

 

 

 

برای دانلود کلیک کنید