تحقیق ده صفحه ای درمورد کانی به صورت پی دی اف
یک تحقیق ده صفحه ای در مورد کانی به صورت پی دی اف می باشد .
دراین تحقیق به این موضوعات پرداخته شده است :
کانی
روش تشکیل کانی ها
کانی اولیه یا درونی
کانیهای ثانویه یا بیرونی
کانیهای دگرگونی
ویژگیهای کانیها
شناسایی کانیها
شناسایی کانیهای آشنا
طبقهبندی کانی ها
یک صفحه از این تحقیق:
کانی
کانی (از یک واژه فارسی به نام کان گرفته شده که در عربی معدن نام دارد)، مادهای طبیعی و جامدی است که ترکیب شیمیایی نسبتاً ثابتی دارند و در ترکیب سنگهای پوسته زمین یافت میشود و دارای فرمول شیمیایی و ساختمان اتمی مشخص است و در صنایع مختلف مانند خمیر دندان سازی،ساعت سازی و… کاربرد دارد
برخی کانیها از یک عنصر خالص و بسیاری از آنها از دو یا چند عنصر درست شدهاند. واژه کانی از واژه فارسی کان گرفته شدهاست که به آن سنگ معدن نیز گفته میشود؛ بنابراین، کانی به مادهای گفته میشود که بهطور طبیعی از معدن (کان) به دست میآید و معدن بخشی از پوسته زمین است که در آن به اندازه چشمگیری، کانی یافت میشود. موادی مانند شیشه، چینی، آلیاژهای گوناگون، که انسان آنها را ساختهاست، و موادی مانند مروارید، صدف، استخوان، عاج و بسیاری دیگر، که جانداران میسازند، کانی نیستند.
تنها استثناء از این تعریف گرافیت و زغال سنگ است که در حقیقت منبعی آلی دارند ولی در مسیر تکامل خود دستخوش تغییرات بسیار شدهاند و در حقیقت بهطور مستقیم ریشه آلی ندارند.
مسئله دیگر یخ است که بیشتر زمینشناسان طبق تعریف آن را کانی میدانند. نفت را نیز گروهی از زمینشناسان کانی میدانند.
روش تشکیل کانی ها
در طبیعت حدود 3000 نوع کانى پیدا مىشود که از لحاظ ترکیب، شکل ظاهرى، رنگ، اندازه و… بسیار متفاوتند. یک علت عمده این تفاوت، چگونگى تشکیل آنها است. بعضى از کانیها از انجماد مواد مذاب به وجود میآیند (مانند کانیهایى که در تشکیل سنگهاى آذرین دخالت دارند). بعضى از سرد شدن بخارها در سطح یا شکافهاى موجود در سنگها به وجود مىآیند. برخى دیگر از کانیها، از تبخیر محلولهایى که به حد اشباع رسیدهاند به وجود مىآیند.