پاورپوینت مسجد امیر چخماق یزد ( مسجد جامع نو )
نوع فایل power point
قابل ویرایش 11 اسلاید
قسمتی از اسلایدها:
معرفی
موقعیت مسجد امیر چخماق
محله امیر چقماق از جمله محلات معروف و قدیمی یزد می باشد که ازسمت شمال به محله سرباز ، ازجنوب به محله خواجه خضر ، از شرق به محله نظرکرده ، واز غرب به خیابان امام خمینی محدود میشود. مسجد مذکور که در ضلع جنوبی میدان امیر چخماق واقع است وبنابر تاریخ یزد در خارج شهرقرار داشت وحتی در دوران سلطنت محمد شاه قاجار ـ که حصار شهر تا آن زمان باقی بود ـ مسجد خارج از شهر بوده است .
وجه تسمیه نام این محله در ابتدا محله دهوک بوده است که پس از احداث مجموعه امیرچخماق توسط امیرچخماق شامی از حکام یزد در دوران تیموری ( شاهرخ )وهمسر او ستی فاطمه ، به محله میر چخماق تغییر نام یافت .
مجموعه امیر چخماق که یکی از شاخص ترین مجموعههای تاریخی شهر یزد محسوب میشود تقریباً در وسط بافت قدیمی شهر واقع شده و یکی از
نقاط سوق الجیشی و مهم یزد محسوب میشود. این مجموعه با ارزش که نقطه خیابانهای اصلی شهر است شامل مسجد، تکیه، بقعه ستی فاطمه،
بازارچه حاجی قنبر، آب انبار ستی فاطمه، نخل و آب انبار تکیه امیر چخماق میباشد. این میدان در عصر صفوی هم به همین نام شهرت داشت. در زمان شاه عباس برخی از این آثار احیاء شده است، از جمله چهار سوقی بر روی کاروانسرا ساخته شده است. اوایل قرن سیزدهم هجری میدان جلوی مسجد وسردر بازار تبدیل به حسینیه شده است . البته آنچه مسلم است در آن زمان، این مکان نقش حسینیه را نداشته، چون ساخت چنین فضاهایی از زمان صفویه به بعد در ایران رواج پیدا کرده است. در شرق میدان ا میر چخماق، بازاری به نام حاجی قنبر وجود دارد بعدها بر سردر بازار بنای زیبا و بلندی به اسلوب بناهای موجود در تکیـههای یزد سـاخته شد. این بنـای عظیـم یکی از معـرفهای شهر یزد است. مسجد امیر چخماق که در تاریخهای یزد به نام مسجد جامع نو نیز خوانده شده است . این مسجد در سال 841 هـ.ق به پایان رسید و از حیث زیبایی، وسعت، اهمیت و اعتبار بعد از مسجد جامعشهرقراردارد.
فهرست مطالب و اسلایدها
وجه تسمیه
سامانۀ کارکردی
سامانۀ انسانی
معرفی اقلیم منطقه گرم و خشک
اقلیم و نور
سامانۀ کالبدی
سامانۀ سازه ای یا ساختاری
انواع سبک های معماری