مقاله ای کامل در مورد شهاب سنگ
این مقاله 10 صفحه ای در قالب word و قابل ویرایش میباشد و به شرح تمام مطالب مرتبط با شهاب سنگ از قبیل تعرف شهاب سنگ،علت به وجود امدن آن،عوامل موثردر به وجود آمدن آن و ….می پردازد و این word دارای پس زمینه صفحات و حاشیه کنار نیز میباشد و مناسب برای ارائه در کلاس یا هر مکانی نیز هست.
مقدمه :
تعرف اول :
شهابسنگ (آذرگوی)ها اجرام بزرگیاند که بیشتراز سنگ و فلز تشکیل شدهاند. این اجرام هنگامی که وارد جو زمین میشوند بدلیل قطر زیادشان (۵۰-۱۰۰متر) از جو میگذرند و دهانهها و عوارض گوناگونی را از خود بر جای میگذارندبرای نمونه دهانه بارینجر در آریزونا و دهانه وردفورت در آفریقای جنوبی. اهمیت مطالعه شهابسنگها جهت تعیین سن زمین، منظومه شمسی و در نهایت تعیین سن کل کیهان است. بعلاوه میتوان از آنها جهت تعیین ترکیب شیمیایی بخشهای مختلف سیاره زمین و سایر سیارات سنگی استفاده نمود و حتی فرایندهایی را که منجر به تشکیل این سیارات و حتی فرایندهای تشکیل هسته، پوسته اولیه، فرایند تفریق عنصری در گوشته اولیه و فرایند مهمی چون تشکیل حیات میباشد به دقت بررسی نمود. به کمک مطالعه شهابسنگهای فلزی (آهنی) و مطالعات لرزهنگاری بود که دانشمندان ترکیب حدودی هسته زمین را تعیین نمودند.
تعریف دوم :
در فضا تکه سنگهای بی شماری در اندازههای مختلف وجود دارد. هم چنان که زمین دور خورشید میگردد، با این تکه سنگها که در مسیرش قرار میگیرند، مواجه میشود. هنگامی که این سنگها با سرعت بسیار زیادی که دارند، وارد جوّ زمین میشوند با هوای اطراف زمین اصطکاک پیدا میکنند. بر اثر این اصطکاک حرارت بسیار زیادی تولید میشود و تکه سنگ به شدت داغ و گداخته می شود تا حدی که آتش میگیرد و شروع به سوختن میکند. به همین دلیل در آسمان شب، ستارههای سوزانی را میبینیم که از یک سو به سوی دیگر میروند. عمر این ستارهها بیش تر از چند ثانیه نیست و پس از آن ناپدید میشوند. این اتفاق در روز هم میافتد، اما نمیتوانیم آن را ببینم، چون نور این سنگهای سوزان در برابر نور خورشید بسیار ناچیز است و به چشم نمیآید. به این سنگهای سوزان «شهاب سنگ» می گویند.
سنگهای آسمانی، خارج از جوّ زمین قرار دارند و اندازهی آن ها متفاوت است. جنس آن ها هم ممکن است از سنگ، آهن یا ترکیبی از هر دو باشد. اگر سنگ آسمانی وارد جوّ زمین شود، اما نسوزد و با زمین برخورد کند، به آن meteorite گفته میشود.
تعریف سوم :
شهاب سنگ یک سنگ آسمانی است که به زمین افتاده است. در واقع همه اجرام در حال حرکت در فضا که به زمین می افتند، شهاب سنگ نامیده می شوند. دست کم هر سال 100 شهاب سنگ با زمین برخورد می کنند. بیشتر این شهاب سنگ ها بسیار ریزند. آنها به قدری کوچکند که مقاومت هوا می تواند سرعتشان را آنقدر آهسته کند که براثر اصطکاک با جو نسوزند و به آرامی به زمین بیفتند.
سه نوع شهاب سنگ وجود دارد:
سنگی
آهنی
و سنگی-آهنی
شهاب سنگ های سنگی :از مواد معدنی سیلیکون و اکسیژن غنی هستند. مقادیر کمتری از آهن، منیزیوم و عناصر دیگر هم در آنها وجود دارد. بخشی از شهاب سنگ های سنگی، تکه هایی از همان موادی که سیاره ها را تشکیل داده اند را در خود دارند. گروه دیگری از شهاب سنگ های سنگی زمانی بخشی از بدنه والدشان بوده اند. به عنوان مثال بخشی از یک سیارک بوده اند و …