پاورپوینت آماده; بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی و روش های حفاظت و نگهداری از مواد غذایی

- پاورپوینت آماده;  بهداشت مواد غذايي و اهميت آن در زندگي و روش های حفاظت و نگهداري از مواد غذايي

پاورپوینت آماده; بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی و روش های حفاظت و نگهداری از مواد غذایی

مطالب اسلایدهای ابتدایی این پاورپوینت به شرح زیر است

 

تعداد اسلاید : 29 اسلاید

بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی و روش های حفاظت و نگهداری از مواد غذایی مقدمه سالهاست که انسان به اهیت بهداشت در زندگی خود و محیط زیست پیرامونش پی برده است، زیرا برای انجام کارهای خود به نیرو احتیاج دارد که این نیرو و انرژی را باید از غذای کافی و مناسب بدست آورد. اگرچه مواد غذایی برای سلامتی لازم هستند، اما آلودگی و فساد آنها می‌تواند سلامتی انسان را به خطر بیاندازد. امروزه علم بهداشت به صورت شاخه‌ای از علوم تجربی در شعبه‌های متنوعی دارای ابعاد تخصصی است. بنابراین علم بهداشت اسمی عام است که به یک یا چند مورد خاص محدود نیست، بلکه دامنه‌ای وسیع به وسعت کل جهان هستی دارد و با پیشرفت علوم گوناگون، وسعت کاربرد پیرامون آن نیز گسترده‌تر و تخصصی‌تر می‌شود. بهداشت مواد غذایی یکی از شاخه‌های علم بهداشت محسوب می‌شود که به طور مستقیم در سلامت و تندرستی و کیفیت زندگی انسان موثر است. بهداشت مواد غذایی عبارت است از کلیه موازینی که رعایت آنها در مراحل گوناگون از ماده اولیه، تولید، فرآوری، نگهداری، توزیع و عرضه مواد غذایی موجب فراهم آوردن غذای سالم و با کیفیت بالای بهداشتی و خوراکی خواهد شد. در واقع هدف اصلی از رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی در مرحله اول، سالم بودن غذا و پس از آن بالا بودن کیفیت خوراکی مواد غذایی است که برای نیل به آن آشنایی با اصول بهداشتی در مراکز تهیه، نگهداری و توزیع مواد غذایی، برای کلیه متخصصان بهداشت مواد غذایی ضروری است. از سوی دیگر آگاهی و داشتن دانش فنی در زمینه فن‌آوری مواد غذایی (صنایع مواد غذایی) به منظور به اجرا درآوردن اصول بهداشتی بسیار ضروری است، زیرا در غیراینصورت از اجرای اصول بهداشتی در کنترل و پیشگیری از بروز مسمومیت‌ها، عفونت‌های غذایی عاجز می‌مانیم، در صورت همه‌گیری (اپیدمی) غذایی از پی بردن به منشاء آنها و کنترل و در نهایت برطرف کردن آنها ناتوان خواهیم ماند. هدف‌های رفتاری در پایان این مقاله دانشجو باید بتواند:
علم بهداشت مواد غذایی را تعریف و نقش آن را در زندگی انسان بازگو کند.
اهمیت رعایت اصول بهداشتی در مواد غذایی را بیان کند.
عوارض ناشی از مواد غذایی آلوده را بیان کند.
روش‌های گوناگون نگهداری و محافظت مواد غذایی را نام ببرد.
هدف از محافظت مواد غذایی را بشناسد. تعریف بهداشت مواد غذایی و اهمیت آن در زندگی با توجه به رشد جمعیت روزافزون جهان برای اینکه جمعیت جهان دچار کمبود مواد غذا شود، باید از شیوه‌های جدید نگهداری مواد غذایی استفاده شود. روش‌های تهیه و توزیع آنها را بهبود بخشید تا حتی‌الامکان از ضایعات و تلفات آنها کاست. به طور مثال در اغلب کشورهای جهان به ویژه کشورهای جهان سوم، گندم و گوشت را جزو محصولات و مواد غذایی استراتژیک به شمار می‌آورند و این به آن معناست که این مواد اهمیت ویژه دارند و دستیابی به آنها موجب حفظ و نگهداری و استقلال این کشورها می‌شوند.
با این حال در بسیاری از کشورها به ویژه ایران دگرگونی زیادی در روش‌های نگهداری قدیمی و غیربهداشتی صورت نگرفته است و هنوز از روش‌ها و شیوه‌هایی استفاده می‌شود که در بسیاری از کشورها منسوخ شده است. کاربرد روش‌های قدیمی و شیوه‌های غیربهداشتی تهیه، توزیع و مصرف مواد غذایی موجب گسترش روزافزون انواع آلودگی‌های میکروبی و بیماری‌های همه‌گی

برای دانلود کلیک کنید