پاورپوینت سمینار سلولهای سرطانی

- پاورپوینت سمینار سلولهای سرطانی

پاورپوینت سمینار سلولهای سرطانی

پاورپوینت سمینار سلولهای سرطانی در حجم 40 اسلاید و در قالب ppt و قابل ویرایش و با قسمتی از متن زیر:

  • شباهت‌های سلول سرطانی با سلول بنیادی طبیعی:
  1. 1- توانایی تقسیم سلولی از نوع self-renewal یا تجدید خودی
  2. 2- مقاومت در برابر آپوپتوز و مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی
  3. 3- برخی از مسیرهای سیگنالینگ مولکولی مربوط به تکامل طبیعی سلولهای بنیادی، از جمله Wnt، Shh ، Notch ، در پیشرفت سرطان نیز فعال هستند.
  4. 4- دارا بودن انتقال‌دهنده‌های کاست ATP-Binding که باعث راندن داروها از سلول می‌شود و علت بی‌اثری شیمی درمانی روی بعضی سرطان‌ها نیز همین است.
  5. سلولهای بنیادی آسان‌تر از سلولهای دیگر به سوی بدخیمی کشیده می‌شوند.
  6. در سلولهای بنیادی طبیعی، تنظیم‌های ژنتیکی سفت و سختی وجود دارد که توانایی آنها را برای رشد نامحدود، کنترل می‌کند ولی سلولهای سرطانی چنین کنترلی ندارند.
  7. قرارگرفتن سلولهای بنیادی در یک وضعیت دائمی برای تقسیم سلولی و فعال‌سازی مسیرهای سیگنالینگ و ناتوانی آنها برای برگشت به حالت خاموشی باعث سرطان می‌شود.
  8. Self-renewing یک ویژگی کلیدی هم در سلول بنیادی طبیعی هم سلول بنیادی لوکمیایی می‌باشد. برای ترانسفورم شدن سلولهای بنیادی که در آنها تشکیلات Self-renewing از قبل فعال است تغییرات موتاژنیک کمتری لازم است(a) نسبت به اجداد متعهدی که قابلیت Self-renewing می‌بایستی مجدداً در آنها فعال شود(b) اگر یک committed progenitor با طول عمر محدود، تغییر ژنتیکی حاصل کند که نقشی در افزایش Self-renewing نداشته باشد(c)، آن سلول احتمالاً خواهد مرد یا اینکه قبل از وقوع موتاسیونهای لازم جهت لوکمی‌زایی، مراحل نهایی تمایز را سپری خواهد کرد.
  9. تعادل بین Self-renewing و تمایز باید به شدت رعایت شود از یک طرف برای حفظ خزانه SCها و از طرف دیگر تولید منبع مورد نیاز سلولهای تمایزیافته.
  10. طراحی هوشمندانه مراحل خون‌سازی باعث می‌شود تولید سلولهای خونی بدون مصرف توان همانندسازی SCها ادامه یابد زیرا تقسیم سلولی به میزان بیشتر در اجداد متعهد(committed progenitors) و با فراوانی کمتر در سلولهای بنیادی صورت می‌گیرد.
  11. ماهیت سلسله مراتبی این سیستم، بطور معناداری خطر لوسمی را کاهش می‌‌دهد زیرا موتاسیونها در رابطه با تکثیر سلولی می‌باشند و بعید است در اجداد تکثیرشونده‌ای رخ دهند که به علت عمر محدودشان، احتمالاً قبل از انجام موتاسیونهای مورد نیاز برای پیشرفت سرطان، مراحل نهایی تمایر را طی می‌کنند

برای دانلود کلیک کنید