پاورپوینت حق وتو چیست و چه کاربردی در شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد
پاورپوینت حق وتو چیست و چه کاربردی در شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد شامل 25 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان علوم سیاسی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
کلمه وتو (veto) به معنای «من منع میکنم» است. در شرایطی که در یک نظام رایگیری فارغ از شمارش تعداد رایدهندگان، فقط یکی از رایدهندگان نظر مخالف با بقیه داشته باشد میتوانند نتیجه را که حاصل رای اکثریت است لغو کنند، در این حالت است که میگویند رای وتو شده است. رای وتو در سازمان ملل متحد نیز وجود دارد که به آن حق وتو میگویند. در این مبحث با ما همراه باشید تا شما را با مفهوم حق وتو، چگونگی ایجاد و کارکرد آن در شورای امنیت سازمان ملل متحد، همچنین استفاده از حق وتو و انتقادات نسبت به آن آشنا کنیم.
با پایان جنگ جهانی دوم و شکلگیری سازمان ملل متحد، تقسیمبندی جدیدی از قدرت میان کشورها شکل گرفت. سازمان ملل متحد بهمنظور ایجاد صلح میان کشورها ایجاد شد و از همان ابتدا نقش کشورهای قدرتمند در این سازمان بسیار پررنگ بود.
یکی از ارکان سازمان ملل متحد، شورای امنیت است که وظیفهی پاسداری از امنیت و صلح بینالمللی را بهعهده دارد. شورای امنیت تصمیمات لازمالاجرا در چهارچوب منشور ملل متحد را اخذ و تمامی دولت عضو را موظف به اجرای آن میکند. شورای امنیت پانزده عضو دارد که پنج عضو آن دائمی هستند و عبارتاند از آمریکا، روسیه، چین، انگیس و فرانسه. مجمع عمومی سازمان ملل (رکن اداری سازمان ملل) برای یک دورهی دوساله، ده عضو انتخاب میکند.
مطابق مادهی ۲۷ منشور ملل متحد، تصمیمات شورای امنیت تحت عنوان قطعنامه با رأی اکثریت بهتصویب میرسد. هر عضو شورای امنیت یک حق رأی دارد. رأیگیری در خصوص مسائل آیین کار از قبیل دعوت شورا و دستور جلسه، رأیگیری با اکثریت عددی است و نوع عضویت رأیدهنده (دائمی یا غیردائمی) موردتوجه نیست. تصمیم گیری درخصوص سایر مسائل به اینگونه است که هر پنج عضو دائم و حداقل ۴ عضو غیردائم باید رأی مثبت دهند تا موضوعی تصویب شود. در چنین صورتی مخالفت یکی از اعضای دائم موجب تصویب نشدن قطعنامه و بهاصطلاح وتوی آن میشود.
و …
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه حق وتو؛ حق وتو در کدام کنفرانس تصویب شد؟
کارکرد حق وتو چگونه است؟
استفاده از حق وتو
انتقاد نسبت به حق وتو
پایان
عنوان : حق وتو چیست و چه کاربردی در شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد
فرمت : پاورپوینت
حجم : 296 کیلوبایت
تعداد صفحات : 25
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت