پاورپوینت حسابداری شرکتهای تضامنی در اصول حسابداری ( تشکیل،تقسیم سود،انحلال)
این پاورپوینت در مورد حسابداری شرکتهای تضامنی در اصول حسابداری، تشکیل،تقسیم سود،انحلال، در 90 اسلاید کامل با افکت مناسب و شامل: حسابداری شرکتهای تضامنی در اصول حسابداری،تشکیل،تقسیم سود،انحلال، حسابداری شرکتهای تضامنی،اصول حسابداری،مفهوم شرکت تضامنی،خصوصیات شرکتهاى تضامنى،شرکتنامه،تقسیم سود و زیان،ورود و خروج شریک،انحلال شرکت،سرمایه گذاری شرکاء،سهم الشرکه غیر نقدی و…ومنابع می باشد
قسمتی از متن:
مدیریت شرکتهاى تضامنى و کنترل آن در اختیار مالکین شرکت مى باشد و هرگونه تصمیم گیرى با رضایت کلیه شرکاء صورت مى گیرد.
ﻫ: سهولت تشکیل
شرکتنامه
پایه و اساس شرکت تضامنى بر مبناى قراردادى است که باید با رعایت قانون تجارت تهیه و تنظیم شده و مورد توافق کلیه شرکاء باشد، این قرارداد را شرکتنامه گویند. شرکتنامه حاکى از روابط مالى بین شرکاء، نحوه تقسیم سود و زیان، ورود و خروج شریک یا شرکاء، انحلال شرکت، اختیارات و وظایف، تعهدات و امتیازات، میزان برداشت هر یک از شرکاء و … مى باشد.
شرکاء
شرکاء در شرکتهاى تضامنى کسانى هستند که شرکتنامه را قبل از تشکیل شرکت امضا کرده یا بعد از ایجاد آن طبق ماده 12 قانون تجارت وارد شرکت شده باشند. به موجب قانون و بر حسب اقتضاء شرکت، حداقل شرکاء دو نفر بوده ولى حداکثرى براى آن در نظر گرفته نشده است.
تشکیل شرکت تضامنى
تشکیل اولیه شرکت تضامنى بر اساس توافق دو یا چند نفر براى انجام امور تجارى مشترک و سرمایه گذارى براى تحصیل سود مى باشد. بعد از توافق شرکاء ابتدا یک حساب جارى به نام شرکت در شرف تاسیس افتتاح و سرمایه نقدى به آن حساب واریز و آن قسمت از سرمایه که به صورت غیر نقدى به شرکت آورده مى شود بر مبناى ارزش بازار (ارزش متعارف) دارایى در زمان انتقال و با رضایت کلیه شرکاء ارزیابى و در اختیار شرکت قرار مى گیرد. بعد از واریز وجوه نقد و ارزیابى داراییهاى غیر نقدى به ارزش متعارف، شرکاء از بین خود، مدیر یا مدیرانى انتخاب، و به همراه شرکتنامه و سایر مدراک لازم براى تاسیس به اداره ثبت شرکتها مراجعه و پس از طى مراحل قانونى، شرکت رسما تحت شماره معین و نام مخصوص به ثبت مى رسد.
حسابدارى شرکتهاى تضامنى
در شرکتهاى تضامنى براى هر یک از شرکاء یک حساب سرمایه درد فتر کل افتتاح مى شود که نشان دهنده میزان سهم الشرکه هر شریک بوده و مانده آن نماینده حق مالکیت آن شریک در شرکت تضامنى مى باشد. چون هر نوع تغییر در سرمایه شرکت باید در شرکتنامه منعکس و در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد، لذا هر شریک داراى حساب جارى و حساب برداشت مخصوص به خود بوده و برداشتهاى وى به بدهکار حساب برداشت مخصوص او منظور و در پایان سال مانده بدهکار آن به حساب جارى شریک منتقل مى شود. سهم سود و زیان هر شریک نیز به حساب جارى وى منتقل مى گردد. مانده بستانکار حساب جارى هر شریک نشان دهنده طلب شریک از شرکت و مانده بدهکار آن مبین بدهى شریک به شرکت مى باشد. شرکت تضامنی یکی از مهمترین انواع شرکت های تجاری است و در مواردی تشکیل می شود که ترکیبی از سرمایه، مدیریت، تخصص یا تجربه افراد لازم باشد.