پاورپوینت با موضوع دستور کار آزمایشگاه فیزیک جدید 1
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .ppt ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد اسلاید : 156 اسلاید
قسمتی از متن .ppt :
دستور کار آزمایشگاه فیزیک جدید 1
فهرست آزمایشات
آزمایش اثر فتو الکتریسیته
آزمایش اندازهگیری e/m الکترون
آزمایش سری بالمر
آزمایش اثر هال
آزمایش میلیکان
آزمایش پدیده زیمن
آزمایش تابش جسم سیاه
آزمایش گسیل و جذب نور
آزمایش تشدید اسپین الکترون
آزمایش فرانک هرتز
اثر فوتوالکتریسیته
وسائل آزمایش: دستگاه آزمایش اثر فتوالکتریسیته، لامپ جیوه پرفشار منبع تغذیه لامپ جیوه، پایه مکعبی شکل، منبع ولتاژ و تقویت کننده جریان مدل5117 .
هدف آزمایش: انجام آزمایش فتوالکتریسیته، مشاهده کوانتومی بودن انرژی فوتون و تعیین ثابتh پلانک.
ملاحظات نظری: نیمی از یک محفظه شیشهای خلأ که از فلزی قلیایی مثلاً پتاسیم پوشیده شده بعنوان کاتد و میله فلزی که در محل محور ان قرار گرفته است بعنوان آند عمل مینمائید.
هرگاه فوتونی با بسامد f به کاتد برخورد کند، در صورتیکه انرژی آن کافی باشد الکترونی از فلز به بیرون پرتاب میگردد(اثر فتوالکتریک بیرونی). برخی از الکترونهای پرتاب شده به آند میرسند لذا ولتاژ V بین اند و کاتد برقرار میشود تا انرژی جنبشی بیشینهالکترونها را که از معادله انیشتن بدست میآید به انرژی پتانسیل U تبدیل و آنها را قبل از رسیدن به آند متوقف نماید.
طبق معادله انشتن : که در آن A تابع کار مربوطه به سطح کاتد، v سرعت الکترون خارج شده از کاتد و m جرم حالت سکون الکترون است . بنابراین فقط
الکترونهائی به آند میرسند که انرژی پتانسیل آنها با انرژی جنبشیشان برابر گردد.
یک انرژی پتانسیل تماس اضافی φ که بخاطر یکسان نبودن سطح آند و کاتد ظاهر میشود، رابطه را به صورت زیر در میآورد:
اگر فرض کنیم که A و φ از بسامد نور f تابشی مستقل هستند، یک رابطه خطی بین ولتاژ V و بسامد نور بدست میآید. که e بار الکتریکی الکترون است.
هرگاه نمودار تغییرات V بر حسب f و ضزیب زاویه این نمودار خطی را بدست آوریم برای h خواهیم داشت: h= 6/7 * 10-34 JSec
که خطای استاندارد آن حدود ∆h=0/3 * 10-34 Sec میباشد.
روش آزمایش: لامپ جیوه پرفشار را به منبع تغذیه آن متصل و روشن کنید تا گرم شود. گرم شدن لامپ حدود 3 دقیقه طول میکشد.
توجه مهم:
اشعهی فرا بنفش لامپ جیوه برای چشمان شما بسیار مضر است
لذا مراقبت کنید که نور مستقیم لامپ به چشمان شما و دوستانتان
نتابد و از نگاه کردن مستقیم به داخل محفظه آن بپرهیزید.
درب دستگاه را بردارید و مسیر نور را که پس از عبور از عدسی، شکاف و منشور و بازتابش از آینه به سلول فتوالکتریک میرسد تعقیب کنید و یک قطعه کاغذ سفید در محل شکاف ورود نور به سلول فتوالکتریک قرار دهید و محل
شکاف و عدسی ابتدای دستگاه را طوری تنظیم کنید که تصاویر رنگی شکاف بوضوح مشاهده و در یکدیگر وارد نشده باشند. به کمک پیچهای مربوطه وضعیت آینه و محل سلول را طوری تنظیم کنید که بخش مورد نظر طیف جیوه (به صورت تکرنگ) به سلول برسد. با توجه به طیف جیوه طول موج آنرا تعیین و یادداشت کنید. درب دستگاه را کاملاً ببندید تا از ورود نور اضافی محیط آزمایشگاه به سلول جلوگیری شود. در محل استقرار لامپ جیوه یک دریچه فلزی قرار دارد که در مواقع لزوم میتوانید آنرا ببندید تا مانع ورود نور لامپ جیوه به دستگاه شوید. بدنه دستگاه را توسط یک سیم مناسب به سیم زمین آزمایشگاه متصل نمائید تا از بروز اختلالات احتمالی جلوگیری و دقت آزمایش زیادتر گردد. به کمک یک سیم هم محور (Coaxial) خروجی دستگاه که کاتد و آند سلول فتو الکتریک است را به دستگاه اندازهگیری که دارای تقویت کننده است متصل نمائید.