دانلود تحقیق روش آزمون آب میوه ها

- دانلود تحقیق روش آزمون آب ميوه ها

دانلود تحقیق روش آزمون آب میوه ها

 

تعداد صفحات : 142صفحه

فرمت ورد و قابل ویرایش

 روش های آزمون آب میوه ها
هدف
هدف از تدوین این استاندارد، تعیین روش های آزمون آب میوه ها می باشد.
دامنه کاربرد دارد.
این استاندارد در مورد انواع آبمیوه، آبمیوه تغلیظ شده، نکتار میوه، پوره میوه، نوشیدنی میوه ای و شربت کاربرد دارد.
مواد و / یا واکنشگرها
کلیه مواد شیمیایی مورد استفاده از نوع درجه آزمایشگاهی باشند.
آب مصرفی برای کلیه آزمون ها باید آب مقطر درجه 2 مطابق استاندارد ملی ایران شماره 1728 ” ویژگی های و روش های آزمون آب برای مصارف آزمایشگاهی” باشد.
آماده سازی آزمایه
نمونه را بلافاصله پس از دریافت به ظرف مخصوص شیشه ای مجهز به درپوش منتقل و در جای خنک نگه داری کنید. برای جلوگیری از تاثیر عمل تخمیر، آزمون های الکل اتیلیک، اسیدیته کل، اسیدهای فرار، باقیمانده خشک و قند را بلافاصله انجام دهید. برای تعیین قندهای قبل و بعد از هیدرولیز می توان مقداری از نمونه را وزن کرده با افزودن استات سرب برای مدت چند روز بدون تخمیر نگه داری نمود.
یادآوری- استات سرب ماده ای سمی است و نمونه هایی که به آن استات سرب اضافه شده باید علامت گذاری شوند.
در حین آزمون، نمونه را خوب تکان دهید تا مخلوط شود و با استفاده از روی پنبه یا کاغذ صافی با مش درشت به طوری که سریع صاف شود، صاف کنید.
روش های آزمون
آزمون ویژگی های حسی
آزمون ویژگی های حسی شامل رنگ، عطر و طعم می باشد.
روش ارزیابی
25 میلی لیتر آزمونه که درجه حرارت آن حدود 10 درجه سلسیوس است به مدت 5 روز پیاپی در اختیار 3 تا 5 نفر ارزیاب قرار گیرد تا نظرات خود را در فرم پیوست الف در ستون امتیاز علامت گذاری کنند.
جمع امتیازات ارزیابان در 5 روز متوالی محاسبه گردد.
مجموع امتیازات پس از پایان دوره ارزیابی باید کمیته 80 امتیاز بر مبنای 100 باشد. در غیر این صورت ویژگی های حسی فرآورده، غیر قابل قبول است.
یادآوری- گروه ارزیابان باید از جنس ها و گروه های سنی مختلف باشند و نسبت به مصرف فرآورده حساسیت خاصی نداشته باشند.
یادآوری- زمان ارزیابی بین ساعت 9 تا 11 صبح است و ارزیابان باید از خوردن مواد غذایی و استعمال دخانیات حداقل نیم ساعت قبل از آزمون خودداری کنند.
یادآوری- هر ارزیاب باید به صورت محرمانه، مجزا و به دور از هر گونه اعمال نظر به انجام آزمون بپردازد.
اندازه گیری کمی رنگ باید مطابق استاندارد ملی ایران شماره 2634″ رنگ های افزودنی قطرانی در مواد خوراکی” انجام می شود.
آزمون مواد خارجی
شن و خاک
مواد
تتراکلرورکربن
وسایل
آون 70 درجه سلسیوس
بشر 100 میلی لیتری
شیشه ساعت
کاغذ صافی با مش ریز
قیف شیشه ای
روش انجام آزمون
10گرم آزمونه یکنواخت شده را به یک بشر 100 میلی لیتری منتقل کنید 40 میلی لیتر تتراکلرورکربن به آن اضافه کنید. روی آن یک شیشه ساعت قرار دهید و بگذارید حداقل به مدت دو ساعت بماند. یک کاغذ صافی با مش بسیار ریز را وزن کنید. کاغذ صافی را روی قیف قرار دهید و محلول را از آن عبور دهید. سپس کاغذ صافی را در آون با دمای 70 درجه سلسیوس خشک کنید و پس از رسیدن به وزن ثابت، توزین کنید. وزن کاغذ صافی را از وزن کاغذ صافی و شن و خاک کم کنید تا وزن شن و خاک به دست آید.
آزمون

برای دانلود کلیک کنید