تعاونی دهیاران

- تعاونی دهیاران

تعاونی دهیاران

عنوان: تعاونی دهیاران

قالب بندی: WORD

تعداد صفحه: 19

این تحقیق در مورد تعاونی دهیاران می باشد. در این تحقیق، تاریخچه، تعریف و وظایف تعاونی های دهیاری مورد بررسی قرار می گیرد.

مقدمه

تعاونی دهیاری ها، نهاد تازه تاسیسی است که در سال 1387 پایه گذاری شده است. این نهاد غیر دولتی در راستای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و اهداف برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی کشور به منظور کاهش تصدی گری در بخش دولتی و تحکیم مشارکتهای مردمی در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی، کمک به عمران و آبادی و رشد اقتصادی روستاها، کمک به اجرای برنامه های عمرانی و خدماتی دولت در مناطق روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها شکل گرفته است.

تعریف

در راستای اجرای سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی ، دولت توسعه ای تعاونی های روستایی و دهیاران را در دستور کار خود قرار داده است و با توجه به اینکه دولت نگاه ویژه ای به مناطق محروم روستایی دارد، با تشکیل شرکت های تعاونی توسعه روستایی و شرکت های تعاونی دهیاران ، گام های ارزشمندی در راستای توسعه ی روستاها ، فقرزدایی و استفاده از قابلیتها و ظرفیتهای روستا ها برداشته است.

بر این اساس تفاهم نامه ای بین وزارت کشور و وزارت تعاون به امضاء رسیده است که بر طبق این تفاهم نامه سعی خواهد شد

سالانه ۵۰۰ واحد شرکت تعاونی دهیاریها و ۹۵۰۰ شرکت تعاونی توسعه ی روستایی در کشور تشکیل شود .

موضوع این تفاهم نامه برنامه ریزی و اقدام جهت تشکیل شرکت تعاونی دهیاریها و شرکت تعاونی توسعه روستایی است . این امر اهداف اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی زیادی را در بر می گیرد که برخی از آن ها عبارتنداز :

– کاهش تصدی گری در بخشهای دولتی

– ازدیاد مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی و اجتماعی

– کمک به عمران و آبادانی و رشد اقتصادی روستا

– کمک به اجرای برنامه های عمرانی و خدماتی دولت در مناطق روستایی

– جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها

– ایجاد اشتغال و توسعه بخش تعاون در مناطق روستایی کشور

به موجب این تفاهم نامه ، سازمان شهرداریها ودهیاریها به نمایندگی از وزارت کشور و وزارت تعاون وظیفه دارد دهیاریها وروستاییان ، خصوصا دانش آموختگان دانشگاه ها را با روند تشکیل تعاونی آشنا کند و آموزش های مناسب را به آنها ارائه دهد .

سازمان شهرداریهاو دهیاریها ، فضاها و امکانات مورد نیاز برای اجرای برنامه های ترویجی و برگزاری کلاسها و دوره های آموزشی لازم جهت تشکیل و راه اندازی شرکت تعاونی ها را تامین و در اختیار قرار خواهد داد و از طریق دهیاریها نسبت به اطلاع رسانی مناسب در سطح روستا و هم چنین شناسایی ، ترغیب و سازماندهی جوانا جویای کار اقدام خواهد نمود تا بسترهای لازم جهت ایجاد تعاونی در روستا را فراهم نماید . برای هماهنگی اجرای مفاد تفاهم نامه ، در هر استان کمیته ای متشکل از مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری به عنوان دبیر کمیته، سرپرست صندوق تعاون استان به عنوان عضو و نماینده دستگاه اجرایی ذی ربط حسب مورد و ضرورت ، وظیفه هماهنگی ، رفع موانع و اجرایی شدن مفادتفاهم نامه در سطح استان مربوطه را عهده دار خواهند بود و این کمیته گزارش فعالیتهای استانی تفاهم نامه را به صورت ادواری هر شش ماه یکبار تهیه و به مقامات ذی ربط ارسال می نماید .

اهداف تشکیل شرکت های تعاونی دهیاریها

تشکیل شرکت های تعاونی دهیاریها به منظور ساماندهی روستا در راستای اشتغال زایی و خدمات رسانی بیشتر در زمینه اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی است . شکل گیری شرکت های تعاونی دهیاران می تواند به توسعه ی همه جانبه ی روستاها کمک شایانی کرده و آن را سرعت بیشتری بخشد .

هدف از تشکیل شرکت تعاونی های درآمد زایی ، خود کفایی و کاهش هزینه های اجرایی و افزایش کیفیت فنی پروژه ها و به طور کلی مشارکت دهیاریها در بخشهای عمرانی وخدماتی است .

شرکت های تعاونی دهیاریها بر اساس اهداف ذکر شده در موضوعات متنوعی فعالیت می نماید که مهمترین آنها عبارتند از :

۱- انجام فعالیتهای اقتصادی و سرمایه گذاری در بخشهای تولیدی و خدماتی

۲- انجام فعالیتهای فنی ومهندسی و اجرای پروژه های عمرانی و خدماتی خصوصا در راستای وظایف دهیاریها

۳- انجام فعالیتهای بازرگانی و خرید اقلام و تجهیزات و ملزومات خصوصا با اولویت کالاهای مورد نیاز بخش روستایی و دهیاری ها

۴- انجام فعالیتهای کشاورزی ، باغداری ، دامداری ، پرورش طیورو آبزی پروری

۵- انجام فعالیتهای حوزه گردشگری اعم از خدمات گردشگری وتورگردانی و نیز انجام عملیات مشاوره بخش گردشگری و اجرای پروژه های گردشگری خصوصا با رویکرد طبیعت گردی و گردش روستایی

۶- انجام فعالیتهای آموزشی روستاییان ، دهیاران ، شورای اسلامی و کارکنان مرتبط با دهیاری و انجام پروژ های تحقیقاتی با در نظر گرفتن اولویتهای دهیاریهای عضو تعاونی

۷- انجام خدمات اداری و مالی و حسابداری و حسابرسی با اولویت انجام وظایف مالی و معاملاتی محوله به دهیاریهای عضو تعاونی

۸- انجام خدمات اداری در خصوص تدوین برنامه ها از جمله برنامه ۵ ساله دهیاری ، تدوین تعرفه وعوارض پیشنهادی شورای اسلامی و سایر برنامه ها موضوع وظایف دهیاری

۹- انجام خدمات بیمه ای و اخذ مجوز کارگزاری شرکتهای بیمه رسمی

۱۰- مشارکت دادن اعضاء و خصوصا مدیران تعاونی در دوره های آموزشی تخصصی برای ارتقای سطح تولیدات و خدمات

در بسیاری از پروژه های تولیدی و عمرانی ، تعاونی های دهیاری قادرند پروژه را با هزینه بسیار کمتری نسبت به پیمانکاران و دستگاه های دولتی انجام دهند در نتیجه هزینه های ذخیره شده از این محل نیز می تواند به چرخه ی اعتبارات دهیاریها بازگردد و در عین حال می تواند در صد مشارکت مردم وایجاد اشتغال را برای بومی ها بالا ببرد .

از جمله فعالیتهایی که در حال حاضر در تعاونی دهیاریها استان انجام می شود ، می توان به انجام کارهای کشاورزی ،جمع آوری و دفن بهداشتی پسماندها ی روستا ، انجام پروژ ها ی عمرانی مانند احداث پل احداث ساختمان دهیاری ، بهسازی معابر، تعریض وجدول سازی معابر و ارائه خدمات به روستاها فاقد دهیاری اشاره نمود .

فهرست مطالب

مقدمه
تعریف
اهداف تشکیل شرکت های تعاونی دهیاریها
نقش تعاونی های دهیاری در کمک به ارتقای شاخص های توسعه پایدار روستایی
آیین نامه وظایف، اختیارات و حقوق و مزایای مدیرعامل در شرکتهای تعاونی
نتیجه گیری
منابع

برای دانلود کلیک کنید