نقش عوامل جوی و موقعیت جغرافیایی در آلودگی هوا و راهکار اصلاح آن

- نقش عوامل جوی و موقعیت جغرافیایی در آلودگی هوا و راهکار اصلاح آن

نقش عوامل جوی و موقعیت جغرافیایی در آلودگی هوا و راهکار اصلاح آن

عنوان:  نقش عوامل جوی و موقعیت جغرافیایی در آلودگی هوا و راهکار اصلاح آن

قالب بندی: WORD

تعداد صفحه: 34

این تحقیق در مورد آلودگی هوا می باشد و به طور کامل به بررسی این پدیده و نقش عوامل جوی و موقعیت جغرافیایی می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های محیط زیست، جغرافیا و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.

 مقدمه

جای هیچ گونه تردیدی نیست که یکی از عوامل اساسی و مهم حیات انسان و حیوان و نبات و به طور کلی هر موجود زنده هواست و بدون آن زندگی غیر ممکن می باشد. لیکن باید دانست که هوا فقط اختصاص به تنفس و تأمین زندگی موجودات ندارد بلکه همه آن ها را از خطرات زیان آور اشعه های مختلف آفتاب حفظ می کند. در نتیجه تحقیقاتی که دانشمندان به عمل آورده اند معلوم شده است که یک نفر می تواند به مدت 5 هفته بدون غذا و 5 روز بدون آب زنده بماند، در حالی که قادر نیست حتی 5 دقیقه بدون هوا به زندگی خود ادامه دهد. افزایش جمعیت انسان و پیرو آن افزایش فعالیت هایی که به خاطر تغذیه و رفاه این جمعیت در حال انجام است سبب ورود نامتناسب انواع آلاینده های محیطی به اتمسفر شده و تعادل موجود در اتمسفر را بر هم زده است. در مناطق شهری به دلیل فعالیت های اقتصادی آلودگی هوا به یکی از مشکلات عظیم محیطی و اقلیم منجر شده است.

عوامل متعددی می تواند در آلودگی هوای شهرها دخالت داشته باشند که در بین آن ها عوامل اقلیمی از اهمیت بیشتری برخوردارند. وضعیت توپوگرافی شهر ها، وجود شرایط وارونگی در فصول سرد و کاهش نزولات جوی در این فصول از دلایل عدم کاهش آلودگی هوا می باشند.

بررسی ها نشان می دهد که دلیل کاهش وزش باد و ریزش کم نزولات جوی ، میزان آلاینده های هوا نظیرمنوکسید کربن و گرد و غبار می باشد.

آلودگی هوا چیست؟

آلودگى هوا به معناى مخلوط شدن هوا با گازها،قطرات و ذراتى است که کیفیت هوا را کاهش مى‌دهند

در شهرها، ماشین‌ها و اتوبوس‌ها، هواپیماها و نیز صنایع و ساختمان‌سازى ممکن است باعث آلودگى هوا شوند.

در خارج از شهرها غبار حاصل از شخم زدن زمین به وسیله تراکتورها، ماشین‌ها و کامیون‌هایى که در جاده‌هاى شنى یا خاکى مى‌رانند، ریزش کوه و دود حاصل از آتش سوزى بیشه‌ها و مزارع باعث آلودگی‌هوا می‌شود.

یک عامل مهم دیگر آلودگى هوا در اغلب شهرهاى بزرگ گاز ازن در سطح زمین است. ازن در سطح زمین هنگامی تشکیل می‌شود که گازهاى آلاینده حاصل از اتومبیل‌ها  و سایر وسائلى که سوخت مصرف مى‌‌کنند با نور خورشید واکنش مى‌کند؛ در نتیجه گاز ازنی به وجود می‌‌‌‌آید که براى انسان سمى است.

این گاز ازن در شرایط  ساکن بودن هوا، درخشندگى نور خورشید و آب‌وهوای گرم بیشتر به وجود می‌‌آید. این ازن در سطح زمین را نبایدبا “ازن خوب” که کیلومترها بالاتر در قسمت فوقانى جو  زمین قرار دارد و اشعه ماوراء بنفش مضر خورشید را جذب می‌کند اشتباه گرفت.

اگزوز اتومبیل در شهرها آلاینده‌های متعددى را از خود خارج مى‌کند از جمله مونوکسیدکربن، دی اکسید نیتروژن، دى‌اکسید گوگرد، ذرات معلق از جمله ذرات کوچکتر ١٠ میکرومتر،بنزن، فرمالوئید، هیدروکربن‌های چندحلقه‌ای.

فهرست مطالب

مقدمه 
آلودگی هوا چیست؟ 
منابع آلودگی هوا 
1) منابع طبیعی آلودگی هوا 
الف ) طوفان و گرد و غبار صحرا 
ب ) دود و خاکستر آتش سوزیهای جنگلی 
پ ) املاح موجود در جو 
ج ) فعالیت های آتشفشانی 
د ) شهاب سنگ ها 
و ) منابع گیاهی و حیوانی 
2) منابع مصنوعی آلودگی هوا
منواکسیدکربن 
اکسیدهای گوگرد 
اکسیدهای ازت 
اکسید کننده های فتوشیمیایی 
هیدروکربورها 
ذرات معلق 
مواد رادیواکتیو 
حوادث مهم ناشی از آلودگی هوا 
اثرات بر روی انسان 
نقش موقعیت جغرافیایی و شکل زمین در آلودگی هوا 
تاثیر ارتفاع 
دره ها 
شیب زمین و جریان بادها 
نقش عوامل اقلیمی در آلودگی هوا 
باد 
مه 
اینورژن 
آثار وارونگی دما بر آلودگی هوای تهران 
انتشار آلاینده ها از منابع متحرک و ثابت 
گره خوردن آلودگی هوا با تغییرات اقلیمی 
نتیجه گیری
پیشنهادات 
منابع

 

 

برای دانلود کلیک کنید