پروژه طراحی بالابر
پروژه طراحی بالابر 79 صفحه بصورت ورد
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات.. 2
فصل دوم: تحلیل و طراحی.. 7
فصل سوم: طراحی و انتخاب سیم بکسل. 11
فصل چهارم: انتخاب موتور و طراحی گیربکس بالابر. 21
فصل پنجم: طراحی شفت و خار و یاتاقان. 29
فصل ششم: طراحی ریل و غلتک.. 55
فصل هفتم: نقشه های مهندسی قطعات: 62
فصل هشتم: ضمایم و مراجع. 65
مراجع. 79
فصل اول: کلیات
1-1)مقدمه
1-2)تعریف بالابر :
دستگاهی است که برای جابجایی اشخاص یا کالا ، بین طبقات ساختمان بوده و در طبقات مشخصی عمل می نماید.دارای کابینی(کفی) است که ساختار ، ابعاد و تجهیزات آن به اشخاص یا بار به سهولت اجازه جا بجایی می دهد و با هدایت ریلهای منصوبه عمودی به بالا و پایین حرکت می کند.
در یک دید کلی بالابر ها شامل دو دسته الکتریکی و هیدرولیکی است که در نوع اول عامل حرکت موتور الکتریکی است و در نوع دوم جک هیدرولیک استفاده می شود.
پارامترهای اصلی بالابر شامل بار نامی، سرعت ، وسعت عمل وحجم اشغال شده است که به همراه دیگر مشخصات فنی مورد نظر باعث طراحی یک بالابر می شود .
بالابرها بر اساس نوع کاربرد و حجم کار و محلی که می خواهیم از آن استفاده کنیم و بسیاری از پارامترهای دیگر به شکل های مختلف ساخته می شوند که به بعضی ا ز پر کاربرد ترین آ نها در زیر اشاره می کنیم .
1-2-1)بالابر مغازه:
این نوع بالابر که هدف اصلی در این پروژه است در ذیل آورده شده است که خود به انواع مختلفی با توجه به محل قرار گیری موتور ، مکانیزم انتقال قدرت و ظرفیت بار تقسیم می شود . به عنوان مثال برای انتقال قدرت با توجه به ظرفیت بالابر می توان ازچرخ زنجیر یا پولی و تسمه و یا جعبه دنده استفاده کرد .
1-2-2)بالابر ساختمانی :
دو نوع از این بالابر ها را در شکل زیر مشاهده می کنیم . هزینه ساخت این بالابر ها معمولا” بالا نمی باشد. شکل سمت راست مربوط به حالتی است که مایلیم محل استفاده از بالابر را در هر زمانی تغییر دهیم . از این نوع بالابر نمی توان در ارتفاع بالا استفاده کرد . معمولا” در ساختمان های بالای شش طبقه جهت انتقال مصالح از جرثقیل ها استفاده می شود .
1-2-3) بالابر ماشین :
که نمونه دیگری از بالابر است در زیر مشاهد می شود که می توان نیروی بالابر را از فشار روغن تامین نمود ویا همانند بالابر مغازه با استفاده از موتور الکتریکی و جعبه دنده عمل انتقال قدرت را انجام داد.
1-2-4)بالابرهای خدماتی:
از این نوع بالابرها برای کاربرد های عمومی استفاده می شود. مثل رنگ کردن سطوح ، تمیز کردن سطوح، تعویض وتعمیر قطعات و…..
1-2-5) بالابر های د ستی (جک ها ) :
این بالابر ها برای مواقع اضطراری وانجام کار های با توان های محدود کاربرد دارند وعموما سبک وکم حجم ساخته می شوند.
1-2-6) انواع بالابر های دیگر :
مثل انواع لیفتراک ها و …..
در این پروژه بالابرمغازه ای برای حمل انسان و بار به ظرفیت حمل 500 کیلو گرم طراحی می شود ، به طوریکه ارتفاع بین طبقه همکف مغازه و زیر زمین 4 متری را می پیماید . در این تحلیل مسائل زیر پوشش داده شده است:
معرفی انواع بالابر
طراحی کفی وقطعات ان
طراحی و انتخاب سیم بکسل لازم و قرقره ها و طریقه نصب
طراحی گیر بکس لازم
انتخاب موتور الکتریکی لازم برای بالابر
طراحی غلتکها و ریلهای اطراف بالابر
طراحی شفت ها وخارهای لازم
ترسیم نقشه های مهندسی قطعات
طراحی و انتخاب بلبرینگ های مورد نیاز
فصل دوم: تحلیل و طراحی
2-1)طراحی و تحلیل کفی
در طراحی کفی بدلیل آنکه مسئله نا معین می باشد، ناچار به حل مسئله از طریق نرم افزار های تحلیلی و المان محدود می باشیم. در این پروژه برای ت