پاورپوینت در مورد کاهش و کنترل وزن
فرمت فایل : پاورپوینت (لینک دانلود پایین صفحه)
قابل ویرایش
تعداد اسلایدها :96 اسلاید
فهرست مطالب :
تعریف چاقی
شیوع چاقی
عوامل مختلف چاقی
روشهای اندازه گیری چاقی
تاثیرات جسمی چاقی
تاثیرات روانی چاقی
چاقی موضعی ( شکمی )
انواع رژیمهای غذایی متداول برای کاهش وزن
درمان
رفتار درمانی و اصلاح شیوه زندگی
دارودرمانی
جراحی
وزن مطلوب :
وزن مطلوب در مردان :
( ۱۵۰– قد بر حسب سانتیمتر ) * ۱ + ۴۸
وزن مطلوب در زنان :
( ۱۵۰ – قد بر حسب سانتیمتر ) * ۰٫۹ + ۴۵
IBW به دست آمده : + ۱۰% برای جثه بزرگ
ــ ۱۰% برای جثه کوچک
روش محاسبه درصد اضافه وزن :
بعد از محاسبه وزن مطلوب ، درصورتی که وزن بدست آمده ۲۰-۱۰ درصد بیشتر از وزن مطلوب باشد، نیاز به رژیم کاهش وزن است .
درصد اضافه وزن = ۱۰۰* وزن مطلوب – وزن فعلی
وزن مطلوب
تعریف اضافه وزن و چاقی :
هرگاه وزن بدن ۱۹-۱۰ درصد بیشتر از وزن مطلوب باشد ، فرد دچار اضافه وزن است .
برای چاقی تعاریف زیادی است ، معمولا افزایش وزن ۲۰ درصد بالاتر از وزن مطلوب فرد چاقی است .
چاقی چگونه اندازه گیری می شود ؟
روشهای بسیار متفاوتی برای اندازه گیری توده چربی بدن ، وجود دارد ، بعضی از آنها مانند شمارش ایزوتوپ پتاسیم ۴۰ و در داخل بدن ، ارزیابی فعال سازی نوترون ، تنها برای تحقیقات علمی – تخصصی استفاده می شود و فعلا کاربرد عملی ندارند .
اندازه گیری BMI و محیط دور کمر ، از معمولترین شاخصها برای تخمین چاقی می باشد .
اندازه دور کمر :
اندازه دور کمر ، به عنوان یک شاخص مفید در چاقی شناخته شده است . در سال ۱۹۹۸ ، پروفسور Mike lean ، از دانشگاه گلاسکو ، نشان داد که دور کمر مساوی یا بیشتر از ۱۰۲ سانتیمتــــــر در مردان و مســــــــاوی یا بیشتر از ۸۸ سانتیمتر در زنان ، مانند BMI بیشتر از ۳۰ ، خطر بیماریهای قلبی – عروقی را افزایش می دهد . این به این دلیل است که دور کمر یک معیاراز چربی احشایی شکمی و غیر وابسته به قد یا توده عضلانی است و بنابر این یک شاخص مفید از چربی اضافی بدن و خطر بیماری است .
BMI یا شاخص توده بدن چیست؟
BMI ، اندازه گیری اختصاصی از چربی بدن ، انجام نمی دهد ، بلکه وضعیت وزن تام نسبت به قد را تعیین می نماید . گرچه عموما یک تخمین خام از چربی بدن شخص است ولی به عنوان یک استاندارد طلایی برای تعیین چاقی پذیرفته شده است .
BMI بوسیله تقسیم وزن به کیلوگرم بر مجذور قد فرد بر حسب متر بدست می آید .
سطوح چاقی و بیماریهای زمینه ای همراه :
کم وزنی : BMI به عنوان کم وزن در نظر گرفته می شود ، خطر بیماریهای زمینه ای کم است .
وزن طبیعی : BMI بین ۲۴٫۹ – ۱۸٫۵
اضافه وزن : BMI بین ۲۹٫۹- ۲۵
چاقی : BMI بزرگتر یا مساوی ۳۰، که خطر بیماریهای زمینه ای همراه به طور چشمگیری ، افزایش می یابد .
چاقی کشنده : BMI بزرگتر یا مساوی ۴۰
شیوع چاقی
شیوع چاقی در زنان بیشتر از مردان و در زنان سیاهپوست ، نسبت به زنان سفید پوست ، در مردان سیاه پوست با سن متوسط نسبت به مردان سفید پوست هم سن در مردان مرفه نسبت به مردان کم درآمد ( بر خلاف زنان ) نیز شیوع چاقی بیشتر است .
علل چاقی :
ساده ترین علت چاقی ، دریافت انرژی بیش از انرژی مصرفی و مصرف ناکافی انرژی دریافتی است .
آیا ژنها مسئول چاقی هستند ؟
در حال حاضر ۲۵۰ ژن مختلف برای نقش احتمالی در چاقی مورد بررسی است و حدس زده می شود که ۵۰ تا ۸۰ درصد علل چاقی ژنتیک باشد ، به عنوان مثال کمبود لپتین ( هورمونی که در تنظیم چربی بدن و کنتـــرل اشتها دخالت دارد ) .تخمین زده می شود که میزان BMI می تواند ۶۵ درصد به ژنتیک ، ۸ درصد عوامل محیطی مشترک و ۲۷ درصد عوامل محیطی غیر مشترک است .