پاورپوینت ابراء در قانون مدنی به چه معناست
پاورپوینت ابراء در قانون مدنی به چه معناست شامل 29 اسلاید زیبا که با جدیدترین نسخه پاورپوینت طراحی شده و قابل ویرایش می باشد . همچنین به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است. این پاورپوینت برای دانشجویان حقوق ، علوم سیاسی ، بازرگانی و سایر دانشجویان مرتبط کاربرد دارد. در ادامه ابتدا بخشی از متن این پاورپوینت را برای شما آورده ایم ، سپس فهرست مطالب و در انتها تصویری از پیش نمایش اسلایدهای این پاورپوینت را برای شما قرار داده ایم تا بتوانید جزئیات آن را مشاهده کنید و در صورت تمایل در ادامه مطلب آن را دانلود نمایید .
مقدمه
هنگامی که تعهدی بین دو طرف وجود دارد، مدیون ناچار به انجام آن تعهد است، مگر آنکه طلبکار (دائن) از انجام آن تعهد که به نفع اوست، صرفنظر کند. اصطلاح ابراء به این امر اشاره دارد. اما بیایید پیش از بررسی آثار و احکام ابراء، به تعریف آن بپردازیم.
ابراء از ریشهی بَرء یا بُرء، در اصطلاح لغوی به معنای صرفنظر کردن یا رهانیدن است و در فقه نیز به عملی اطلاق میشود که موجب سقوط تعهد است و برائت ذمهی مدیون را در پی دارد. در این خصوص، ابراء در فقه به دو صورت رخ میدهد: یا طلبکار به مدیون بگوید که تو را از دینی که به من داری بری کردم (اسقاط حق) یا بگوید طلبم را به تو بخشیدم (تملیک دین)؛ در حقوق ایران نوع اول به عنوان ابراء به معنای خاص پذیرفته شده است و در مادهی ۲۸۹ قانون مدنی تعریف و آثار آن در مواد دیگر شمرده شده است. نوع دوم یا تملیک دین نیز با عناوین حقوقی دیگری مانند هبه در مادهی ۸۰۶ قانون مدنی به رسمیت شناخته شده است.
همانطور که گفته شد، در حقوق ایران، مادهی ۲۸۹ قانون مدنی به تعریف ابراء پرداخته است: «ابراء عبارت است از اینکه دائن از حق خود، به اختیار صرفنظر کند.» در این تعریفِ قانونی نکات زیر قابلتوجه است:
ابراء عملی حقوقی است که به ارادهی یک نفر (دائن یا طلبکار) صورت میپذیرد و مدیون در آن نقشی ندارد؛ پس در اصطلاح نوعی از ایقاع است. ایقاع عمل حقوقی یک جانبهای است و برخلاف عقد که برای تحقق یافتن به ارادهی دو طرف نیاز دارد، برای تحقق ایقاع، ارادهی یک نفر کافی است.
تحقق ابراء مستلزم وجود دینی است که از قبل میان دائن و مدیون وجود دارد؛ پس عمل حقوقی تبعی است و تابع وجود آن دین است.
در ابراء طلبکار بهطور رایگان از حق خود میگذرد، نه اینکه آن را به دیگری بدهد؛ بعد از ابراء گویی حقی وجود نداشته است.
ابراء مختص به حقوق دینی (درمقابل حقوق عینی) است. حق عینی، حقی است که شخصی درمورد عین و شیئی در عالم خارج دارد و اگر طلبکاری بخواهد از حق عینی خود درمقابل مدیون صرف نظر کند، در اصطلاح حقوقی از آن اعراض میکند.
بهطور کلی در ابراء، قواعد عمومی قراردادها مانند اهلیت و معلوم بودن و مردد نبودن و … جاری است، مگر آنکه ماهیت خاص ابراء قاعدهای خاص را بطلبد و آن قاعده در احکام ابراء در قانون یا اصول حقوقی آمده باشد.
و …
فهرست مطالب
مقدمه
ارکان ابراء
انواع ابراء
آثار ابراء
پایان
عنوان : ابراء در قانون مدنی به چه معناست
فرمت : پاورپوینت
حجم : 256 کیلوبایت
تعداد صفحات : 29
پیش نمایش تمام صفحات پاورپوینت