مطالعه، توصیف و تحلیل معماری بقعه بی بی دختران شیراز به صورت word
مطالعه، توصیف و تحلیل معماری بقعه بی بی دختران شیراز به صورت word در 52 صفحه
این بنا در محله سنگ سیاه(بخشی از بافت قدیم شهر) واقع شده و زمان احداث آن قرن هشتم ه .ق در دوره حکمرانی امیر مبارزالدین بنیانگذار سلسله مظفریان فارس می باشد. بانی ساخت این بقعه قُتلُغ خاتون دختر سلطان قطب الدین شاه جهان بن سلطان سیمور غَتمیش قَراخُتایی و همسر امیر مبارزالدین محمد و مادر شاه شجاع(ممدوح حافظ) می باشد.
این بنا، ساختمانی مکعب شکل و سه اشکوبه(طبقه) است که در زمان حکومت مظفریان فارس(به هنگام استیلای ایلخانان مغول برسراسر ایران) ساخته شده است. بنا در زمان خود انحصاراً برای مقبره ساخته شده و همچون یک زیارتگاه کوچک در محدوده ابنیه مذهبی دیگرِ همان بلوک شهری همچون آستانه سید علاء الدین حسین(ع) و سید تاج الدین غریب (ع) قرار گرفته است.
این بنا شامل یک زیر زمین چلیپا(صلیبی) شکل است که سطح اصلی قبور همه در آن قرار گرفته است، ولی سنگ های معرف آن ها در اشکوب اول و اطراف ضریح نصب شده اند به طوری که بر روی کف طبقه اول و همچنین بر روی دیوارها تا ارتفاع یک متری این پلاک ها قرار دارند. از دید برش افقی به بنا، پلان های طبقات اول و دوم حدوداً مشابه بوده و در طبقه دوم، چهار ایوان به صورت شاه نشین روی سر ورودی ها به فضای داخل باز می شوند. شکل چلیپایی پلان ها در واقع تداعی گر همان فرم آشنای نیایشگاه های دوره ساسانی می باشد..
این مجموعه بی نظیر به معرفی و تجزیه و تحلیل معماری بقعه بی بی دختران شیراز به همراه سیرتداوم چهارتاقی در معماری آرامگاهی در قرون میانی اسلامی به صورت word به همراه نقشه، تصاویر و … می پردازد.