مبانی نظری و پیشینه تحقیق هوش معنوی، سلامت سازمانی و نقش میانجی شادکامی
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 74
به عنوان یک توانایی شناختی، در اوایل قرن بیستم توسط آلفرد بینه مطرح شد و همچنین آزمونی برای اندازه گیری میزان هوش بهره هوش افراد ابداع کرد و بعدها لوئیس ترمن و دیوید وکسلر آزمون های جدیدتری ساختند اما در دو دهه اخیر، مفهوم به حوزه های دیگری مانند هوش هیجانی، هوش طبیعی، هوش وجودی و هوش معنوی گسترش یافته است. علاوه براین، دیگر هوش به عنوان یک توانایی کلی محسوب نمی گردد، بلکه به عنوان مجموعه ای از ظرفیت های گوناگون در نظر گرفته می شود.
گاردنر[1](2009)، هوش را شامل مجموعه توانایی هایی می داند که برای حل مسئله و ایجاد محصولات جدیدی به کار می رود که در یک فرهنگ ارزشمند تلقی می شوند. از نظر وی، انواع هوش عبارتند از: زبانی، موسیقایی، منطقی ریاضی، فضایی، جنبشی بدنی، بین فردی و درون فردی.
مفهوم هوش معنوی که در پایان قرن بیستم توسط دانا زوهر مطرح شد، بسیاری از فضاهای خالی مانده از تعریف هوش انسانی را در کنار بهره هوشی و هوش هیجانی تکمیل نمود. مدل زوهر با ۱۲ مولفه، این مفهوم را در فضاهای سازمانی و کسب و کار قابل استفاده نموده است. وی ابتدا در سال ۲۰۰۰ با بهره گیری از عرفان شرق مدل هوش معنوی را به شکل یک گل نیلوفر آبی با شش گلبرگ ارائه نمود و سپس در سال ۲۰۰۴ مدل خود را با ابعاد ۱۲ گانه ای تکمیل و ارائه نمود.
لنگرلنگر2-2-2- معنویت
آنچه امروزه در دنیای معاصر کمبودش احساس می شود معنویت است. این خلأ در جهان غرب بیشتر است. آنان در مادیات و از معنویات فاصله گرفته اند و در شهوات غوطه ور شده اند ویژگی شهوات این است که در بدو امر شهوت است؛ اما در ادامه جهنم است. وقتی شهوات بر زندگی فرد یا ملتی حاکم شد، به دوزخ، تبدیل می شود. این خاصیت شهوات بشری است برای مهار شهوات و ویران ساختن این دوزخ خود ساخته، به یک معجزه اجتماعی نیاز است که از روحانیت و معنویت برمی خیزد (نازل، 2004).
معنویت، به دلیل آنکه واژه بشر است، در زمینه های گوناگونی به کار می رود، تعریف آن مشکل است؛ اما بررسی نقادانه و تطبیقی معنویت در زمینه های جهانی، پدیده نوظهوری است. موضوع معنویت دل مشغولی دیرپای بسیاری از ادیان است؛ با وجود این امروزه مفهوم معنویت عمومیت یافته است در اینجا، به برخی از تعریف های معنویت رساندن مفهوم معنویت اشاره می شود.
معنویت، جست وجوی مداوم برای یافتن معنا و هدف زندگی. معنویت به عنوان انرژی، معنا، هدف و آگاهی در زندگی است درک عمیق و ژرف ارزش زندگی، وسعت عالم، نیروهای طبیعی موجود و نظام باورهای شخصی تلاشی در جهت پرورش حساسیت نسبت به: اما در یک تعریف جامع تر و دقیق تر، می توان معنویت را این گونه معرفی کرد خویشتن، دیگران، خدا، یا کندوکاوی در جهت آنچه برای انسان شدن مورد نیاز است، و جست وجویی برای رسیدن به انسانیت کامل از سوی دیگر، معنویت دارای سه بعد است (نازل، 2004).
2. Gardner
فهرست مطالب
مبانی نظری هوش معنوی
هوش
معنویت
انواع هوش
هوش معنوی در مقابل ایگو
تاریخچه هوش معنوی
تعاریف هوش معنوی
مولفههای هوش معنوی در اسلام
رشد هوش معنوی
هوش معنوی و سلامت روانی
مقایسه هوش معنوی با هوشهای دیگر
کسب و کار
جایگاه هوش معنوی در سازمان
اندازه گیری هوش معنوی
کاربردهای هوش معنوی
ابعاد و مولفه های هوش معنوی
مدل های هوش معنوی
مدل زهر و مارشال
مدل هوش معنوی از دیدگاه سیندی ویگلزورث
مدل آمرام
مدل کینگ
بررسی نقش هوش معنوی در محیط کار با تأکید برآموزههای اسلامی
مبانی نظری سلامت سازمانی
تعریف سازمان
محیط سازمانی
جو سازمانی
ویژگی های خاص جو سازمانی
عوامل موثر برجو سازمانی
شکل گیری فرهنگ سازمانی
سلامت سازمانی
ابعاد هفتگانه سلامت سازمانی
بررسی رابطه ویژگی های شخصیتی و سبک های رهبری مدیران
مبانی نظری شادکامی
تعریف شادکامی
اجزای شادکامی
دیدگاه های مقابله و شادکامی
علل شادکامی
عوامل مؤثر بر شادکامی
خصایص شخصیتی و شادکامی
موانع دست یابی به شادکامی
پیشینه تحقیق
تحقیقات انجام شده در داخل کشور
تحقیقات انجام شده در خارج از کشور
منابع و ماخذ