مبانی نظری و پیشینه تحقیق بسته بندی ، بیوپلیمرها و پوشش­های خوراکی ؛ عصاره آویشن

دانلود فایل

عنوان: مبانی نظری و پیشینه تحقیق بسته بندی ، بیوپلیمرها و پوشش­های خوراکی ؛ عصاره آویشن

 

فرمت فایل: word

تعداد صفحات: 80

 

بسته ­بندی چیست؟ بسته­ بندی عبارت است از محافظی که سلامت کالای محتوی خود را از مرحله پس از برداشت و تولید تا مرحله مصرف (نگهداری یا انبار مانی) حفظ کند. به بیان دیگر بسته بندی به معنی تهیه ظروف، محافظ یا سیستمی است­که سلامت کالای مظروف خود را درفاصله تولید تامصرف حفظ نموده و آن را از ضربات، صدمات، لرزش، فشار و ارتعاش مصون نگه دارد (میرنظامی ضیابری، 1385)

از آنجائیکه اکثر بسته­بندی­هایی که امروزه مورد استفاده قرار می­گیرند از مشتقات نفتی و بطور مصنوعی تولید می­شوند و به جهت اینکه سازگاری زیستی و تجزیه پذیری زیستی آنها نسبت به بسته­بندی­های طبیعی از قبیل سلولز، کیتین، کیتوزان و سایر مشتقاتش­ان بسیار محدودتراست، به همین دلیل امروزه استفاده از بسته­بندی­ها و پوشش­های خوراکی بسیار حائز اهمیت می­باشند (Krotcha, 2002; Krotcha & Mulder-Johnston, 1997).

2-2- پلیمر و بیوپلیمر

پلیمر[1] یک جسم با وزن مولکولی بالاست که ساختمانش از تعداد زیادی از واحدهای کوچک و از نظر ساختمانی مشابه تشکیل شده است. به این واحدهای کوچکتر که اصطلاحاً بلوکه­ای ساختمانی پلیمر خوانده می شوند منومر یا واحدهای تکرار شونده گویند. پلیمرازpolys که کلمه یونانی به معنی زیاد و meros که به معنی قسمت یا واحد است گرفته شده و معنی چند واحدی یا چند قسمتی را می­دهد. در صورتی که پلیمر از یک نوع منومر تشکیل شده باشد آن را هموپلیمر و فرآیند را هموپلیمریزاسیون گویند. اگر از دو نوع منومر تشکیل شده باشد، کوپلیمر و فرآیند را کوپلیمریزاسیون و در صورتی که از سه نوع منومر تشکیل شده باشد، ترپلیمر و فرآیند را ترپلیمریزاسیون می‌نامند.

بیوپلیمر از نظر بیوشیمیست­ها عبارت است از ماکرومولکول­های زیستی که از تعداد زیادی ریز واحد کوچک و شبیه به هم، که با اتصال کووالانسی به هم متصل شده اند و یک زنجیره طولانی را ایجاد می­کنند، ساخته شده‌اند. در روند طبیعی بیوپلیمرها و یا همان ماکرومولکول­ها ترکیبات داخل سلولی هستند که قابلیت زنده ماندن را به ارگانیسم در شرایط سخت طبیعی می­دهند.

2-2-1- مزیت بیوپلیمرها

توسعه مواد بیوپلیمری به چند دلیل اهمیت دارد: اول اینکه بخش عمده­ای از پلیمرهای طبیعی منشاء کشاورزی دارند و معمولاً از محصولات گیاهی و جانوری بدست می­آیند لذا این مواد برخلاف پلیمرهای سنتتیک که از مواد نفتی بدست می آیند زیست تجزیه پذیر هستند (در اثر تجزیه دی اکسید کربن، آب، متان و … تولید می‌کنند)، بنابراین مواد آلوده کننده محیط زیست به شمار نمی­آیند. از سوی دیگر مواد بیوپلیمری به وسیله موجودات زنده ساخته می­شوند و در نتیجه در چرخه ساخت و تجزیه مواد بیولوژیکی قرار می‌گیرند پس هیچگاه منابع آنها محدود و تمام شدنی نیست در حالیکه مواد پلیمری و پلاستیکی امروزی از سوخت­های فسیلی ساخته می­شوند که منابع آن محدود و تمام شدنی است. مزیت دیگر بیوپلیمرها اقتصادی بودن این مواد است زیرا تولید بیوپلیمر نیاز به کارخانه و صنعت پیشرفته ندارد و با حداقل امکانات می‌توان به تولید آن­ها مبادرت ورزید همچنین مواد اولیه آن­ها ارزان است زیرا از زباله­های مواد اولیه کشاورزی تجدید شونده یا صنایع فرآوری مواد غذایی دریایی بدست می­آیند(ضیابری، 1385؛ Krochta, 2002; Krochta & Mulder-Jonston, 1997).

 

[1]-Polymer

 

فهرست مطالب

بسته­بندی

پلیمر و بیوپلیمر

مزیت بیوپلیمرها

خصوصیات بیوپلیمرها

بازدارندگی در برابر گازها

بازدارندگی نسبت به بخار آب

بکارگیری بیوپلیمرها در بسته بندی

روشهای تولید بسته بندیهای زیستی (بیوپلیمری)

پوششها و فیلمهای خوراکی

تاریخچه استفاده از پوشش­های خوراکی

مواد به کار رفته در پوششها و فیلمهای خوراکی

پوششها و فیلمهای بر پایه پلیساکارید

پوششها و فیلمهای بر پایه کیتوزان

پوششها و فیلمهای بر پایه سلولز

پوششها و فیلمهای بر پایه آلژینات

پوششها و فیلمهای بر پایه پکتین

پوششها و فیلمهای بر پایه کاراگینان

پوششها و فیلمهای بر پایه نشاسته

پوششها و فیلمهای بر پایه دکسترینها

پوششها و فیلمهای بر صمغهای میکروبی

پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین

پوششها و فیلمهای بر پایه زئین

پوششها و فیلمهای بر پایه گلوتن

پوششها و فیلمهای بر پایه کازئین

پوششها و فیلم های بر پایه پروتئینهای آب پنیر

پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین

پوششها و فیلمهای بر پایه کلاژن

پوششها و فیلمهای بر پایه پروتئین سویا

پوششها و فیلمهای بر پایه چربی

فیلمهای مرکب

روش تهیه فیلمهای خوراکی

خصوصیات فیلم های خوراکی

خصوصیات مکانیکی

ارزیابی خواص مکانیکی فیلمهای خوراکی

خصوصیات ارگانو لیپتیک

حلالیت در آب و چربی

نفوذپذیری

افزودنیهای فیلمهای خوراکی

مزایا و کاربرد فیلمها و پوششهای خوراکی

معایب پوششهای خوراکی

پوششها وبسته بندی­های جدید

بسته بندی فعال

بسته بندی ضدمیکروبی

مزایای استفاده از بسته بندیهای ضدمیکروبی

معایب استفاده از بسته بندی­های ضدمیکروبی

کاربرد مواد ضدمیکروبی در فیلم­های خوراکی

مکانیسم عمل اسانس­ها و عصاره­ها در جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسمها

میکروارگانیسم­های مورد بررسی

اشرشیا کلی

استافیلوکوکوس اورئوس

پژوهشهای انجام شده روی ساگو و نشاسته آن

گیاه شناسی ساگو

منشا و پراکنش جغرافیایی ساگو

نشاسته در پالم ساگو

اجزاء غیر نشاستهای در مغز ساگو

خواص عملکردی و فیزکوشیمیایی نشاسته ساگو

کیفیت نشاسته ساگو

پژوهشهای انجام شده روی عصاره آویشن

تاریخچه آویشن

مشخصات گیاهشناسی و رده بندی آن

مواد مؤثره

محلهای بیوسنتز و تجمع اسانس ومونوترین ها

پژوهشهای انجام شده روی تاثیر پلاستیسایزر

پژوهشهای انجام شده روی خواص فیزیکوشیمیایی

پژوهشهای انجام شده روی خواص مکانیکی

پژوهشهای انجام شده روی خواص ضد میکروبی

منابع و مآخذ

 

دانلود فایل