دانلود پاورپوینت درون آشیانه ها- 9 اسلاید
همهی جانوران نیاز به لانهای برای زندگی دارند .
. لانه مکانیست برای حفاظت در برابر سرما و گرما ، حفاظت در برابر شکارچیان ، حفاظت در برابر برف و باران – مراقبت و پرورش نوزادان در مکانی امن – برای زندگی گروهی و ذخیرهی غذا از لانه استفاده میکنند .
به عنوان مثال چرخهی زندگی پرندهی چرخ ریسک پشت بلوطی را بررسی میکنیم :
چرخ ریسک پشت بلوطی پرندهای است از گروه گنجشکها . پرهای پشت پرنده بلوطی رنگ است . این پرنده زیبا درختزی است . منقار و پاهای کوتاه و نیرومندی دارد که به کمک آنها آشیانهی خاص خود را میسازد . این پرنده با نوک خود الیاف گیاهی را به یک شاخه گره میزند و با پرواز به دور آن رشتهها را به هم میبافندتا لانه کامل شود .
آشیانهی این پرنده از شاخههای درخت آویزان است .
پرندهی نر کار لانه سازی را انجام میدهد و پرندهی ماده داخل لانه را با مواد نرم فرش میکند .
پرندهی ماده روی تخمها میخوابد .
پرندهی چرخ ریسک پشت بلوطی از حشرات استفاده میکند .
حال به بررسی لانهی مورچهها میپردازیم :
لانهی مورچهها درون خاک است .
دالانهای منظم و سادهای است که در اعماق نسبتاً زیاد قرار داشته . درون این دالان ها و راهروها ، اتاقهای فراوانی وجود دارد . اتاق برای ملکه ، اتاق برای پرورش تخم ، اتاق برای نوزادان ، اتاق برای انبار غذا و … وجود دارد .
در ابتدا ملکهی موسس ، لانهای را به تنهایی ایجاد میکند و شروع به تخمریزی میکند و تا آماده شدن مورچههای کارگر ، از تخمها و نوزادان مراقبت میکند . پس از آن کار ملکه فقط تخم گذاری است و مورچههای کارگر وظیفهی جمعآوری غذا ، دفاع ، مراقبت و تغذیه از تخمها و لاروها را انجام میدهند .
مورچهها از مواد دفعی ( مدفوع ) شتهها ( کا مادهای شیرین به نام عسلک ) تغذیه میکنند .
پروانهی ابریشم :
پروانهی ابریشم 4 مرحله زندگی دارد :
مرحلهی تخم ، مرحله نوزادی ، مرحلهی شفیره ، مرحلهی پروانه
کرم ابریشم برای زندگی به درخت توت وابسته است . درخت توت محل زندگی و غذای مناسب را فراهم میکند تا جانور بتواند مراحل زندگی خو را طی کند .
کرمها از برگهای تازه و سالم تذیه میکنند . کرمها اشتهای زیادی دارند . رد این مرحله 4 بار پوست اندازی میکنند . پس از مدتی کرمها اشتهای خود را از دست داده ، آمادهی تنیدن تار میشوند. کرم پیلهاش را روی شاخهها و در بلندی میتند . درون پیله کرم به شفیرهی قهوهای رنگ تبدیل میشود . حدود 15 روز پس از تنیدن پیله ، پروانه با بزاق خود پیله را سوراخ و از آن خارج میشوند .