دانلود مقاله با عنوان آشنایی با سازمان بهزیستی کشور
↓↓لینک دانلود و خرید پایین توضیحات ↓↓
فرمت فایل: word
(قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:16
قسمتی از متن فایل دانلودی:
مقدمه
این سازمان در سال 1359 با تلاشهای شهید دکتر فیاضبخش و تصویب شورای انقلاب، تشکیل گردید و افتخار خدمت به نیازمندان، خانواده های بیسرپرست، ایتام، توانخواهان، سالمندان، معلولین و سایر اقشار آسیبپذیر کشور را دارد. قبل از تأسیس سازمان بهزیستی، انجمنها و سازمانهای مختلفی در حوزه رفاه و حمایت از معلولین، سالمندان و افراد بیسرپرست یا بدسرپرست، فعالیت مینمودند امّا به دلیل عدم هماهنگی در انجام امور و موازیبودن برخی فعالیتها که حتی در بعضی اوقات در تضاد با یکدیگر بودند، در 24 خرداد 1359 این سازمان تأسیس گردید.
لایحه قانون راجع به تشکیل سازمان بهزیستی کشور
«در جهت تحقق مفاد اصول 21 و 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و به منظور تأمین موجبات برنامهریزی، هماهنگی، نظارت و ارزشیابی و تهیه هنجارها و استانداردهای خدماتی و توسعه دامنه اجرای برنامه های بهزیستی در زمینه حمایت از خانواده های بیسرپرست و نیازمند و ارائه خدمات مختلف به کودکان و تدارک امکانات پیشگیری و توانبخشی حرفه ای و اجتماعی معلولین جسمی و روانی و تجدید تربیت منحرفین اجتماعی و حمایت و نگهداری از کودکان بیسرپرست و معلولین غیرقابل توانبخشی و سالمندان و آموزش نیروی انسانی خدمات بهزیستی و توانبخشی و تأمین موجبات تشویق، جلب مشارکت و فعالیتهای گروه های داوطلب و مؤسسات غیردولتی، سازمان بهزیستی کشور تشکیل میشود.»
پس از تصویب این لایحه، وظایف سازمانهای زیر به همراه کلیه کارکنان، به سازمان بهزیستی کشور منتقل گردید.
1ـ سازمان ملی رفاه خانواده ایران
2ـ سازمان بهزیستی و آموزش کودکان و نوجوانان
3ـ انجمن ملّی حمایت از کودکان
4ـ جمعیت حمایت از اطفال بیسرپرست
5ـ انجمن حمایت از معلولین
6ـ سازمان ملّی رفاه ناشنوایان ایران
7ـ سازمان ملی بهزیستی ناشنوایان ایران
8ـ واحد حمایت از خانواده های بیسرپرست سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی سابق
9ـ سازمان ملّی رفاه نابینایان
10ـ کلّیه خانه های فرهنگ روستایی که قبلا تحت نظر وزارت کشاورزی، اداره میشد
11ـ واحدهای تربیتی شهرداریهای سراسر کشور
در ابتدا کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد شهید انقلاب اسلامی نیز در سازمان بهزیستی کشور ادغام گردیدند امّا بعدها با تصویب مجلس شورای اسلامی از سازمان بهزیستی جدا شدند.
معاونتهای تخصصی سازمان بهزیستی
1ـ معاونت امور فرهنگی و پیشگیری
2ـ معاونت امور اجتماعی
3ـ معاونت امور توانبخشی
معاونت امور فرهنگی و پیشگیری از معلولیتها
این معاونت طراحی، نظارت و اجرای فعالیتهای پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی جهت دستیابی به جامعه سالم (سلامت فرد، خانواده و جامعه) و اهداف زیر را دنبال میکند:
1- شناسایی علل بروز معلولیتها و آسیبهای اجتماعی
2- کاهش مداوم بروز، توسعه و شدت معلولیتها و آسیبهای اجتماعی
3- اصلاح یا تغییر عوامل محیطی که بطور غیرمستقیم در بروز معلولیتها و آسیبهای اجتماعی، تأثیر دارند، از طریق اقدام برای سلامت و پیشرفت فرهنگی و اقدام برای گسترش مهارتهای زیستی (اعم از زیست شناختی، روانشناختی و جامعه شناختی )
4- تقویت و یا ایجاد منابع موثر در پیشگیری.
استراتژیها
1- توجه و تأکید بر ابعاد زیستی، روانی و جامعه شناختی انسان
2- هدف گیری 100% جامعه مورد نظر
3- سازگاری برنامه ها با شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی
4- استفاده از مشارکت جامعه
5- ارتباط، هماهنگی و همکاری با همه بخشهای مرتبط
راهکارها
1- ایجاد شبکه پیشگیری از طریق اِعمال مدیریت هماهنگ و عدم تمرکز در برنامه ریزی و اجرا
2- تأمین نیروی انسانی متخصص
3- تأمین اطلاعات از طریق شناسایی و برقراری ارتباط با منابع اطلاعاتی، پژوهش خصوصاً پژوهشهای همهگیرشناختی و سبب شناختی، و شناسایی و تعیین گروه هدف در هر عملیات پیشگیری
4- شناسایی و بکارگیری ابزار مناسب پیشگیری و ایجاد ابزار جدید پیشگیری
5- طراحی برنامه های پیشگیری با رعایت انعطاف، تنوع و تعدد لازم
6- نظارت بر حُسن اجرای برنامه های پیشگیری از طریق ارزشیابی حسن اجرا و بررسی تأثیرات برنامه و مقایسه آن با اهداف پیش بینی شده
7- تدارک و اجرای برنامه های ارائه بازخورد به جامعه، بخشهای مرتبط و شبکه پیشگیری.
فعالیتهای معاونت امور فرهنگی
با استناد به اهداف، استراتژیها و راهکارهای فوق، فعالیتهای معاونت امور فرهنگی و پیشگیری در4 بخش پیشگیری از معلولیتها، پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، مشاوره و پیشگیری و امور اعتیاد ارائه میشود :
1 ـ پیشگیری از معلولیتها
افزایش سطح آگاهی گروه مخاطب و همچنین طراحی و اجرای برنامه های غربالگری از اهم فعالیتهای این قسمت میباشد. طرحهای پیشگیری از آمبلیوپی در کودکان 3 تا 6 ساله، پیشگیری از ناشنوایی نوزادان و شیرخواران، کمکاری تیروئید و نقش آن در عقبماندگی ذهنی در کشور، طرح آموزش به منظور کاهش بروز معلولیتها و مرگ در اثر انفجار مین در مناطق جنگی کشور، پیشگیری از اختلالات ژنتیک، آموزش پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی برای مناطق روستایی و شهری، آموزش پیشگیری از معلولیتها و آسیبهای اجتماعی در سوادآموزان نهضت سوادآموزی از جمله فعالیتهای این حوزه میباشد. تأسیس مراکز مشاوره ژنتیک از دیگر اقدامات معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی میباشد. هماکنون در تمامی استانهای کشور، این مراکز مشغول به ارائه خدمت میباشند. برگزاری دوره های آموزشی مشاوره ژنتیک برای پزشکان و دیگر متخصصین گروه پزشکی از دیگر فعالیتهای این معاونت است.
*** متن کامل را می توانید بعد از پرداخت آنلاین ، آنی دانلود نمائید، چون فقط تکه هایی از متن به صورت نمونه در این صفحه درج شده است ***