بررسی تأثیر آنتی اکسیدانی عصاره گیاه رزماری بر روی ویژگیهای کیفی فرآورده های مختلف گوشتی

دانلود فایل

 با وجود اینکه در حال حاضر از افزودنی‏ ها و آنتی اکسیدان‏های مصنوعی در سطحی گسترده در صنعت گوشت استفاده می‏شود اما تمایل به سمت استفاده از آنتی‏ اکسیدان‏ های طبیعی به دلیل عدم مقبولیتی که مصرف‏ کنندگان مواد غذایی از مصرف این مواد سنتزی نشان می‏دهند و همچنین مشکلاتی که این آنتی اکسیدان‏ها از لحاظ ایمنی و مسمومیت ‏زایی ایجاد می‏کنند، افزایش یافته است. رزماری، گیاهی است که دارای ترکیباتی همچون روغن فرار (10-8 درصد)، فلاونوئیدها، چربی، کربوهیدارت، پروتئین، فیبر و برخی املاح معدنی و ویتامین می­باشد. مصرف رزماری، از یک سو به علت خاصیت آنتی­اکسیدانی رزمانول، رزماری کوئینون و کارنوسول و از سوی دیگر به علت خاصیت ضد میکروبی ترکیبات فلاونوئیدی در صنایع غذایی، داروسازی و طب مورد توجه واقع شده است و قدمتی بسیار دیرینه دارد.

دانلود فایل