مواد غذایی به دلیل داشتن ترکیبات مغذی و بعضاً حساسیت بافت، در معرض عوامل مختلف قرار گرفته و فاسد میشوند. برای جلوگیری از فساد هر چه بیشتر و بالطبع افزایش مدت زمان ماندگاری، فرآیند نگهداری به روشهای متفاوتی انجام میگیرد که یکی از مهمترین روشهای آن، خشک کردن میباشد. برای این منظور تحت شرایط کنترل شده، بخش اعظم آب طبیعی موجود در ماده غذایی گرفته میشود که در نتیجه با کاهش فعالیت آبی، از فعالیت آنزیمی و میکروبی ممانعت به عمل میآید. استفاده از امواج مایکروویو تحت خلاء جهت خشک کردن مواد غذایی، تولید محصولی مطمئن و عاری از هر گونه آلودگی را نوید میدهد. از دیگر دلایل کاربرد این روش در صنایع غذایی میتوان به سرعت عمل و کاهش زمان فرآیند، سهولت کاربرد، امکان پخت بدون افزودن آب به مواد غذایی، حفظ اجزای ناپایدار در حرارت مانند ویتامینها و لیپیدها و همچنین امکان حرارتدهی مواد غذایی بسته بندی شده اشاره نمود. در این راستا برای تفهیم این موارد به بررسی روش خشک کردن مایکروویو- خلاء در صنایع غذایی میپردازیم.