استفاده از مایکروویو تحت خلاء در خشک کردن مواد غذایی

دانلود فایل

مواد غذایی به دلیل داشتن ترکیبات مغذی و بعضاً حساسیت بافت، در معرض عوامل مختلف قرار گرفته و فاسد می‏شوند. برای جلوگیری از فساد هر چه بیشتر و بالطبع افزایش مدت زمان ماندگاری، فرآیند نگهداری به روش‏های متفاوتی انجام می­گیرد که یکی از مهمترین روش­های آن، خشک کردن میباشد. برای این منظور تحت شرایط کنترل شده، بخش اعظم آب طبیعی موجود در ماده غذایی گرفته می‏شود که در نتیجه با کاهش فعالیت آبی، از فعالیت آنزیمی و میکروبی ممانعت به عمل می­آید. استفاده از امواج مایکروویو تحت خلاء جهت خشک کردن مواد غذایی، تولید محصولی مطمئن و عاری از هر گونه آلودگی را نوید می‏دهد. از دیگر دلایل کاربرد این روش در صنایع غذایی می‏توان به سرعت عمل و کاهش زمان فرآیند، سهولت کاربرد، امکان پخت بدون افزودن آب به مواد غذایی،‌ حفظ اجزای ناپایدار در حرارت مانند ویتامین­ها و لیپید­ها و همچنین امکان حرارت‏دهی مواد غذایی بسته بندی شده اشاره نمود. در این راستا برای تفهیم این موارد به بررسی روش خشک کردن مایکروویو- خلاء در صنایع غذایی می‏پردازیم.

دانلود فایل